Chat with us, powered by LiveChat
Keresés
Close this search box.

A fenntarthatóság jegyében érkezik Magyarországra napelemes szárnyain a Solar Butterfly

Szeptember 9 és 11-e között lebbenti meg napfénytől felizzó szárnyait a Solar Butterfly, az első elektromos autó vontatta, Longi napelemekkel felszerelt, 100%-ben megújuló energiával működő lakókocsi. 3 napos magyarországi tartózkodása során több helyszínt bejárva mutatja meg magát a pillangó, küldetése nem kisebb, mint felhívni a figyelmet a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára.

Szeptember 10-én az Elektrobiker látja vendégül a pillangót az első E-Mobilitás Napja névre keresztelt rendezvényen, ahol e-motor tesztvezetéssel, gyerek e-motoroztatással, Handrás előadásával, bemutatókkal és vegán fogásokkal készülünk a fenntarthatóság iránt elkötelezettek és érdeklődők számára.

Cikk 1 1, Tiszta Energiák Kft.

Svájctól Magyarországig

A „napelemes pillangó” idén májusban indult útjára Svájcból, hazánkba pedig 2022. szeptember 9-11 között érkezik Larso névre keresztelt lakókocsiját vontatva. Hazánkat átívelő útja során először ellátogat a százhalombattai Tesla Megapack energiatárolóba, szeptember 10-én pedig az Elektrobiker telephelyén állomásozik, hogy az E-Mobilitás Napja alkalmából hozzánk látogató érdeklődők is szemügyre vehessék. Innen 11-én Győr felé veszi az irányt, ahol a legnagyobb tetőtéri napelemparkot kiépítő Audi gyárból indul tovább Bécsbe. Útját Magyarország svájci követség is támogatja.

De honnan a solar butterfly ötlet?

A Solar Butterfly megalkotója, Louis Palmer félig magyar származású feltalálót, már kisiskolás korában megérintette a globális felmelegedés problémája és annak következményei. Sokáig hitt benne, hogy a világ vezetői és a társadalom egyaránt ráeszmél az egyéni felelősségvállalás fontosságára és megteszik a kellő lépéseket, ám ahogy ő fogalmazott egy interjúban: „nemcsak csalódott vagyok, de aggódom is”.  Ezen érzései vezették odáig, hogy létrehozza a Solar Butterfly névre keresztelt projektet, a pillangót, amely szimbolikájával körbejárva 6 kontinenst, 90 országot, közel 200 ezer kilométert CO2 kibocsátás nélkül igyekszik fényt vinni a Föld legsötétebb óráiba, és Longi napelemekkel felszerelt szárnyaival megmutatni az embereknek, a vállalatoknak és a világ vezetőinek is, hogy miként a megoldásra és ne a problémára fókuszáljanak. 

Fenntartható élet

A pillangó, mint a fenntartható élet szimbóluma, hernyó mivoltából pillangóvá transzformálódva válik élősködőből életfenntartóvá. Ezt az üzenetet hivatott közvetíteni Louis Palmer és csapata, valamint a Longi és a Tiszta Energiák Kft is a Solar Butterfly magyarországi fogadásával, ahol nemcsak a Solar Butterfly-t és Larsot csodálhatjátok meg, ha velünk tartotok, de saját bőrötökön is tapasztalhatjátok az e-mobilitás előnyeit. Az Elektrobiker ugyanis e-motoros tesztvezetési lehetőséget biztosít a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Cikk 1 3, Tiszta Energiák Kft.

Az elmúlt időszak gazdasági hatásai után a korábbinál még többen fordultak a napelemmel történő energiafelhasználás lehetősége, valamint az e-mobilitás felé. A nagy döntés előtt azonban érdemes alaposan tájékozódni arról, miként is éri meg a leginkább a napelemeket telepíttetni az otthonokba, illetve belső égésű motorról elektromosra váltani. Szeptember 10-én többek között ezekről is beszél majd Mokry Tamás, a Tiszta Energiák Kft. Ügyvezető Igazgatója, valamint Louis Palmer a Solar Buttefly-projekt megálmodója.
A benzin ársapka várható megszüntetése előtt pedig elektromos motorvásárlási kedvezményekkel várjuk mindazokat, akik már meghozták a döntést a fenntarthatóbb élet mellett.

szeptember 10-én Téged is várunk

Szeptember 10-én sok szeretettel várunk, hogy közösen éld át velünk és magával Louis Palmerrel, a napelemes pillangó feltalálójával a pillanatot, amikor a Solar Butterfly kinyitja szárnyait Budapesten. E-motoros bemutatóink után neked és gyermekednek is lesz lehetőségek kipróbálni a jövő jelenbeli motorcsodáit, közúti tesztvezetésekkel, workshopokkal, kiállítással és motorvásárlási kedvezményekkel várunk minden e-mobilitás és fenntarthatóság iránt elkötelezett vagy még kevésbé elkötelezett érdeklődőt. 

Az első 50 regisztráló Elektrobiker pólót kap ajándékba, a következő 50-150 fő nyakba akaszthatós kulcstartót, az első 50, két év feletti gyermek, aki kipróbálja a gyerekek számára készült e-motorokat, napelemes építő ajándékkal térhet haza.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

Jelentkezz az ajándékokért!
Adatvédelmi nyilatkozat megtekintése.

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Napelem telepítés vélemények