Chat with us, powered by LiveChat
Keresés
Close this search box.

A LONGI Solar új gyárakkal bővíti kapacitásait

LONGI Solar új Gyárak, Tiszta Energiák Kft.

LONGI Solar nagyobb wafer méretű csúcsteljesítményű modulok előállítására alkalmas új gyárakkal bővíti kapacitásait


A kínai napelem gyártón nemrégiben mutatta be a nagyobb waferen alapuló új termékcsaládját, aminek teljesítménye akár 450 watt is lehet. Még a 2020-as évben csak ebből a napelem fajtából 20 gigawatt feletti gyártási kapacitást akar kiépíteni a LONGi Solar, ami a teljes gyártási kapacitásának 80%-át teszi ki az év végére. Már a múlt év nyarán bejelentette a LONGi Solar, hogy a cellák alapjául szolgáló nagyobb wafer méretet új iparági standarddá akarja tenni.

Ezzel egyidőben bemutatták új nagyteljesítményű napelemeiket „Hi-MO4”, amiben már az új 166 mm-es ún. M6-os waferek voltak. Erre a napelemre a LONGi Solar ígérete 450 watt 20,7%-os hatásfok mellett. A gyártó átalakítja meglévő cella és modulgyártó gépsorait, illetve új kapacitásokat épít ki az új napelemek gyártására. 2020 év elején a LONGi Solar nyílvánosságra hozta hároméves tervének (2019-2021) fontos mérföldkövét, miszerint 2019-ben túlteljesítették a kitűzött célokat. A 10 GW-os gyár Chuzhou-ban a várakozások felett 100%-os kihasználtsággal termel és megkezdődött a második ütem, ami további 5 GW-os kapacitásbővítést jelent a nagy teljesítményű monokristályos napelemekből.

Ezzel a bővítéssel a LONGi éves kapacitása eléri a 21 GW-ot.
A világ minden részéről csak ezidáig beérkezett megrendelésállomány túllépte a 10 GW-ot a csúcsteljesítményű napelemekre. Már 1,5 GW mennyiség kiszállítása meg is történt. „A piac reakciója a LONGi HI-MO 4 napelemeire túlszárnyalta a várakozásokat. Nagyon optimisták vagyunk, hogy a 166 mm-es wafer a napelemes iparág következő generációjának új iparági standardjává válik. Mi a saját napelemgyártó kapacitásainkat a 166 mm-es wafer méretre alapozva optimalizáljuk.” – nyilatkozta Zhong Baoshen a LONGi elnöke. Még a 2020-as évben, csak az új méretű waferre alapuló gyártókapacitás méretével, át akarja lépni a 20 GW napelem gyártó kapacitást a kínai napelem előállító. Ez a méret a gyáróriás teljes kapacitásának 80%-át fogja kitenni a LONGi tervei szerint.
A jelenlegi hatalmas kereslet a csúcsteljesítményű napelemekre meghaladja a gyártó jelenlegi termelési kapacitásait. Egyre több gyártó ismeri fel az új waferméretben rejlő lehetőséget és állnak át a 166 mm-es waferre cella és napelem gyártásukban.
A LONGi elemzései szerint a nagy waferen alapuló nagy teljesítményű modulok termelési kapacitása 2020 közepére 30 GW lesz, míg az év végére elérheti a 60-70 GW-ot. Ebben az eredményben látná a LONGi küldetése betöltését, hogy a napelem ipar belép az új 166 mm-es waferen alapuló korszakba.
2020.01.08.-ai cikk alapján műfordítás
https://www.pv-magazine.de/2020/01/08/longi-solar-baut-seine-kapazitaeten-hochleistungsmodule-mit-grossen-wafern-massiv-aus/

2020.01.20.-ai cikk alapján műfordítás

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

LONGi NYEREMÉNYSZABÁLYZAT

NYEREMÉNYSZABÁLYZATA Tiszta Energiák Kft. kvízjátékot hirdet. A játék elnevezése: „3 helyes válasz=100.000Ft”  A játékban való részvétel feltételei:A játékban minden olyan, cselekvőképes, felnőtt korú magyar állampolgár

Tovább olvasom »

Napelem telepítés vélemények