Az LG kilép a fotovoltaikus üzletágból

A koreai elektronikai gyártó LG bejelentette, hogy június végéig bezárja fotovoltaikus modul üzletágát.

A vállalat a globális napenergia-ipar bizonytalanságát okolja döntéséért.

LG 1024x513, Tiszta Energiák Kft.

„A döntés meghozatalára az a tény, hogy a globális napelem üzletágban folyamatosan nő a bizonytalanság, számos tényező miatt, beleértve az erősödő árversenyt és a növekvő nyersanyagköltségeket” – áll a gyártó közleményében. „Az LG továbbra is ott áll a márkája mögött. A cég az üzlet bezárása után egy ideig továbbra is támogatja a meglévő LG napelemes ügyfeleket. Maguk a napelemek gyártása az idei év második negyedévében is folytatódik, hogy megfelelő készletet biztosítsunk a jövőbeni szerviztámogatáshoz.”

A cég tájékoztatása szerint a fotovoltaikus részleg dolgozói számára a szolgálati idejüknek megfelelő átmeneti támogatást és végkielégítést biztosítanak. A napelem szegmens az LG Business Solutions (BS) divíziójának része.

A legfrissebb pénzügyi eredményeinek közzétételekor az LG a napelem-üzletág „lassú fejlődése” ellenére enyhe árbevétel-növekedésről számolt be BS divíziójában.

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Napelem telepítés vélemények

Napenergia Plusz Program!

Önt is érdekli az új pályázat?

A Napenergia Plusz Program keretein belül az állam 75 milliárd forinttal járul hozzá a napelemek telepítéséhez és a megtermelt energia tárolásához

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.