Építkezik? Szigorodnak az energetikai követelmények 2021-től!

Készülhetnek az energiahatékonysági szabályok jelentős szigorodására a családi házat vagy társasházi lakást építők. A most épülő fővárosi társasházi lakások majdnem fele várhatóan már megfelel a 2021-től életbe lépő szigorú elvárásoknak.

Fontos információ, hogy 2021. január 1-je után már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely legalább „közel nulla energiaigényű”. A megfelelő energiahatékonysági minősítést a használatbavételi engedély kiadásánál vizsgálják. Az építőiparban gyakorta előfoduló csúszások miatt az idén épülő házak átadása is könnyen jövő évre csúszhat, így már most érdemes odafigyelni az energetikai követelményekre.

Be kell fejeződnie az építkezéseknek 2020 vége előtt…

A 2018. november 1-ig építési engedélyt kapott társasházi lakásokat ugyan 2023 végéig még 5 százalékos áfakulccsal lehet értékesíteni, az energiahatékonysági szigorítás azonban ezekre az ingatlanokra is vonatkozik. Azoknak az építkezésnek, amelynek beruházója a jelenleg érvényes energetikai szabályok szerint szeretne használatbavételi engedélyt szerezni, be kell fejeződnie 2020 év vége előtt – hangsúlyozzák a TAKARÉK Index elemzői.

Forrás: origo.hu

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Napelem telepítés vélemények

Napenergia Plusz Program!

Önt is érdekli az új pályázat?

A Napenergia Plusz Program keretein belül az állam 75 milliárd forinttal járul hozzá a napelemek telepítéséhez és a megtermelt energia tárolásához

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.