LONGI SOLAR új 5 GW-os gyárat adott át

A LONGI SOLAR megnyitotta új 5 GW napelem kapacitású gyárát

A kínai napelem gyártó 328 millió USA dollárt invesztált az új 5 GW kapacitású üzemébe. A gyárban az alapkőletételétől kevesebb mint egy éven belül megkezdődött a Chuzhou-ban a monokristályos modulok gyártása.

A LONGI SOLAR 2020-ra wafer- és ingot gyártási kapacitását is erőteljesen fejleszti. (Fotó: Longi Solar)

A beruházás kezdete 2018 májusában volt, röviddel azelőtt, hogy a kínai kormányzat bejelentette a belföldi napelemes beruházásainak visszafogását. Sok kínai napelem gyártó ennek hatására elvetette kapacitásbővítésre vonatkozó terveit. Nem így a LONGI SOLAR! Az új gyártósorokról 2019 januárjában készültek el az első napelemek. Azóta elérték az első termelési célt, ami 2,5 GW/év kapacitásnak felel meg, elindult a második fázis is, s hamarosan elérik a termelés teljes kihasználását is.

A LONGI tervei szerint az új gyárban fogják előállítani az innovatív HI-MO3 monokristályos iker- félcellás modulokat PERC technológiával. A cég vezetősége megállapította, hogy az egész világról beérkező megrendelésállomány a nagy hatásfokú napelem cellákra és napelemekre egyre növekszik – nyilatkozta Li Wenxue, a világ legnagyobb monokristályos modulgyártójának elnöke. A napelem gyártás mellett az új üzemben a technikai és technológiai innovációk sorozatgyártásba való átültetése is hangsúlyos szerepet fog kapni. Ezen a gyáron túl a LONGI SOLAR további jelentős bővítéseket is tervez. Így 2020-ig a LONGI SOLAR monokristályos wafer és ingot kapacitása el fogja érni az évi 45 GW-ot! 2018 év végére a gyár silicium wafer kapacitása elérte 28 GW-ot, a modulgyártás kapacitása pedig a 12 GW-ot. A kapacitások erős fejlesztése mellett a LONGI SOLAR elkötelezett a kutatás, fejlesztés mellett – tette hozzá a cég elnöke.

Forrás: pv-magazine.de/2019/03/11/longi-startet-massenproduktion-in-fuenf-gigawatt-modulwerk-in-china

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Válaszidőnk többszörösére nőtt a megnövekedett érdeklődések száma miatt. Az ajánlatkérőket és visszahívási kérelmeket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel. Szíves megértésüket kérjük! Köszönjük türelmüket!

Napelem kalkulátor

Számolja ki, mekkora napelemes rendszerre van szüksége, villanyszámlája kiváltásához, vagy elektromos autója tankolásához!

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.