Chat with us, powered by LiveChat
Keresés
Close this search box.

Mokry: egy elégedett családra 20-30 elégedetlen juthat

Mokry Tamás nyilatkozott a Világgazdaságnak:

„Hiába áll rendelkezésre kétszázmilliárd forint a százszázalékos állami támogatású lakossági konstrukcióra, ha nem szűkítik a pályázók körét, egy elégedett családra végül húsz-harminc elégedetlen fog jutni.” – mondta a VG-nek Mokry Tamás, a napelemes piac egyik legnagyobb szereplője, a Tiszta Energiák Kft. ügyvezetője.

20211012 0008 MOR 1, Tiszta Energiák Kft.
2021.10.12. Mokry Tamás a Tiszta Energiák a Földért és az Emberért Kft. ügyvezetője. Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Milyen rövid és hosszú távú hatása lehet a már a magyar gazdaságba is begyűrűző globális energiapiaci válságnak?

Soha nem látott emelkedésnek indultak a világpiaci árak, ahogy a gáznál vagy a villamos energiánál, úgy az olajnál is brutális drágulást figyelhetünk meg. Másfél éve negatív olajárról beszéltünk, de a nem olyan rég még 20 dollár alatti hordónkénti szint mára átbillent a 80-on, és egészen biztosan lesz 100 dollár felett is. Azaz nem 20-30 százalékos változásokról van szó, hanem négy-ötszörös ugrásokról. Nincs olyan terület, ahová ez már rövid távon ne gyűrűzne be, nemcsak a gazdaságban, hanem a hétköznapi emberek életében is. Energia kell a közlekedéstől, a szállítástól kezdve a legfontosabb gyártási folyamatokig mindenhez, így a drágulás óhatatlanul be fog épülni a végtermékárakba is.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/cegvilag/2021/10/egy-elegedett-csaladra-20-30-jut-ha-nem-jol-szabjak-meg-a-palyazok-koret-2

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Napelem telepítés vélemények