Keresés
Close this search box.

Miért a Tiszta Energiák Kft-t válasszam, ha napelemes beruházásban gondolkodom?

•   A cég 3 magyar tulajdonosa a cég 3 elkötelezett ügyvezetője a mai napig, akik a szakmai szervezetekben is aktív részt vállalnak

•  A magyarországi napelemes piac egyik legnagyobb kis- és nagykereskedése vagyunk MW feletti raktárkészlettel

•  Csak napelemes rendszerekkel foglalkozunk, azon belül viszont mindennel: lakossági hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek, szigetüzemű napelemes rendszerek, napelemes szivattyúk és naperőművek

 50 fő állandó, bejelentett alkalmazott dolgozik nálunk, több, mint 2000 db napelem rendszert telepítettünk már az ország összes megyéjében.

•  Árbevételünk meghaladja a 4 milliárd forintot, ami kizárólag napelemes rendszerek építéséből származik

•  Cégünk több, mint 10 éve működik, a cég saját tőkéje meghaladja a 200 millió forintot

•  Egyik alapítónk és egy vezető munkatársunk részéről fejenként 15 év napelemes szakmában eltöltött tapasztalat, aminek révén a világ 4 kontinensén rendelkezünk referenciákkal

•  A világ vezető márkáit forgalmazzunk (Jinko Solar, Canadian Solar, Solitek, Fronius, SAJ, Solaredge, SFlex, Santon …….), s ebből építjük fel napelemes rendszerét, ami ne feledje 30+ évre szól!

•  Folyamatosan keressük a leginnovatívabb megoldásokat. Magyarországon elsőként telepítettünk és forgalmazzuk a napelemenként 3 munkapontos Maxim technológiával gyártott napelemeket.

•  Megrendelőinknek elintézünk mindent: tervezés, engedélyezetés, kivitelezés, szerviz, karbantartás. Minden egy kézben, így nem mutogathat egymásra egy napelemes park tervezője és a kivitelezője

•  Ügyfélközpontú hozzáállás. Munkatársaink magasan képzett kedves emberek, akik a napelemes rendszer megvalósulásának ideje alatt az Ön szolgálatára állnak, s a kivitelezés pár napja után rendet és tisztaságot hagynak maguk után, no meg egy kiválóan működő napelemes rendszert!

Mire használható?

Kijelzo Inverter Szines, Tiszta Energiák Kft.

A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek mindig a teljesítményüktől és a pillanatnyi napsütéstől függően termelnek. A megtermelt energia a háztartás energiarendszerébe jut, ahol vagy elfogyasztásra kerül az adott pillanatban (így ez az energia már nem jön be a villanyórán, nem kell kifizetni), vagy ha több, mint az éppen aktuális fogyasztás, akkor a többlet visszatáplálásra kerül a hálózatba, és elszámolásra kerül, ellensúlyozva az onnan máskor felvett energiamennyiséget.
A belső fogyasztásra fordított energiamennyiség miatt az inverter kijelzőjén mutatott energiamennyiség mindig magasabb, mint a villanyóra által mutatott, hálózatba visszatáplált mennyiség, de a megtakarítás annyi, amennyit az inverter mutat.

A családi házakra kerülő napelemek Magyarországon először költségmegtakarításra, később profit termelésére valók. Mindemellett hozzájárulnak a környezetvédelemhez egy tiszta energiatermeléssel, kiváltva a természetrombolással, levegő-, vagy radioaktív szennyezéssel járó hagyományos módszereket. A világon zajló energiaforradalom mutatja, hogy egyértelműen ez a jövő felé mutató trend. Itthon a gyenge támogatási környezet ellenére is rohamosan növekszik a napelemekkel felszerelt háztartások száma.

Hogyan működik egy napelemes rendszer?

Napelem segítségével a Napból érkező fényt alakítjuk át villamos energiává háztartási készülékeink számára. Egy napelemes rendszer egyik legfontosabb része maga a napelem, amelyben a félvezető (leggyakrabban kristályos szilícium) villamos energiát képes biztosítani a fény gerjesztő hatásának köszönhetően. A ma legelterjedtebben használatos csoportosítás szerint beszélhetünk kristályos napelemről és vékonyréteg napelemekről.

A kristályos napelemekben nagy szilíciumkristályok vannak vékony szeletekre vágva (ezeket hívják celláknak), és ezek a cellák vannak villamosan összekötve egy alufólia-szerű vezetővel. Mindez egy alaplemezre van felragasztva, a tetején egy edzett üveggel, légmentesen laminálva és rendszerint egy alumíniumkerettel bekeretezve. A kristályos napelemek közül létezik monokristályos napelem és polykristályos napelem, a felszeletelt kristály szerkezetétől függően.
A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyréteg napelemek hatásfoka 5-8% között mozog. Léteznek ennél jóval jobb hatásfokkal rendelkező napelemek, de mi a jelenlegi kereskedelmi forgalomban előforduló típusokról beszélünk.

Mekkora napelemes rendszerre van szükségem?

Induljunk ki abból, hogy napelemek segítségével szeretnénk mentesülni a villanyszámlától, azaz annyi villamos energiát szeretnénk megtermelni napelemeink segítségével, amennyit elfogyasztunk. A szükséges méret kiszámításához a villanyszámlánk adja a kiindulást, mégpedig úgy, hogy összeszámoljuk mennyi kilowattórát fogyasztunk el egy év alatt. A másik fontos tudnivaló, hogy vajon mennyit fog termelni a rendszerünk? Ez sok mindentől függ. Függ a napelemek teljesítményétől, a tájolásuktól, dőlésszögüktől és nem utolsó sorban a napsütéstől. Mennyit termelhet például egy 1KW-os napelem rendszer egy évben Magyarországon, ahol a napsütéses órák száma 2000-2200 óra körül van – januárban átlag 60 napsütéses óra, míg júniusban akár 300 óra is lehet. Számoljunk egy 60%-os korrekciós tényezővel (ami egy sok változó figyelembe vételével kapott, gyakorlati tapasztalatok által igazolt szám), mert a napelem névleges teljesítménye igazából csak egy összehasomlítási lehetőséget biztosító irányszám (sztenderd mérési körülmények (STC) esetén érvényes: derékszögben beeső, 1000W/m2 energiatartalmú napsütés, 25 fokos cellahőmérséklet). Így körülbelül 2000 x 0,6 = 1200 órán át termel a napelem rendszerünk, ami 1 KW-os rendszernél 1200 kWh megtermelt energiamennyiséget jelent egy évben. Egy 2 KW teljesítményű napelem rendszer értelemszerűen a fenti dupláját, azaz 2400 kWh teljesítményt termel ugyanolyan körülmények között, egy 3 Kw-os 3600 KWh-t és így tovább. Ezt az adatot a villanyszámlánkkal összevetve megtudjuk hány kW teljesítményű napelem rendszer esetén mondhatunk búcsút a villanyszámláknak.

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

LONGi NYEREMÉNYSZABÁLYZAT

NYEREMÉNYSZABÁLYZATA Tiszta Energiák Kft. kvízjátékot hirdet. A játék elnevezése: „3 helyes válasz=100.000Ft”  A játékban való részvétel feltételei:A játékban minden olyan, cselekvőképes, felnőtt korú magyar állampolgár

Tovább olvasom »

Napelem telepítés vélemények