Fronius IG TL

A Fronius transzformátor nélküli inverter családja. Magas hatásfok és nagy megbízhatóság jellemzi ezt a sorozatot. Az IG TL típusok 3-5kW-os teljesítménytartománya ideálissá teszi ezeket az invertereket lakossági felhasználásra. Az IG TL-ek egyaránt telepíthetők bel-, illetve kültérre is.

Az inverter egy USB csatlakozón keresztül lehetőséget ad a rendszer működésének megfigyelésére plusz befektetés nélkül. Ha az inverterbe épített USB csatlakozóba egy maximum 2Gb-os pen-drive-ot dugunk, akkor az inverter folyamatosan elmenti a működési paramétereit, amiket egy számítógép és egy Excel program segítségével könnyen kielemezhetünk.

A Fronius IG TL inverterek műszaki adatai

A Fronius IG TL inverterek kezelési utasítása

A Fronius IG TL inverterek CE megfelelőségi nyilatkozata

 

A Fronius IG TL inverterek működési adatainak kezelése, továbbítása, feldolgozása

Az inverter egy USB csatlakozón keresztül lehetőséget ad a rendszer működésének megfigyelésére plusz befektetés nélkül. Ha az inverterbe épített USB csatlakozóba egy maximum 2Gb-os pen-drive-ot dugunk, akkor az inverter folyamatosan elmenti a működési paramétereit, amiket egy számítógép és egy Excel program segítségével könnyen kielemezhetünk. Könnyebb adat elemezést biztosít nekünk a www.fronius.com oldalról ingyenesen letölthető Fronius Solar Access program.

Tovább olvasok...

A Fronius IG TL sorozat szoftverének upgrade-je

A www.fronius.com oldalról ingyenesen letölthető az adott inverterek legfrisebb vezérlő szoftvere. A letöltött frissítés egy pen-drive segítségével könnyen telepíthető az inverterre

A Fronius IG TL inverterek „szervizbarát” felszerelési lehetősége

A Fronius inverterekne épített innovatív szellőzési mód

 

A Fronius IG TL-ek gondosan tervezett szellőzési rendszere nemcsak a melegedő alkatrészek kiváló hűtéséről gondoskodik, de elválasztja a külső levegőt az inverter belsejében levő érzékeny áramköri elemektől. Így egy porosabb, szennyezettebb levegőjű környezetben is tiszta marad az inverter belseje, nincsenek túlmelegedő alkatrészek, elmaradnak az ebből eredő meghibásodások.

 

 

Fronius IG Plus

Fronius-IG-Plus-inverterAz IG Plus széria rendkívül nagy felhasználási területet felölelő, világszerte nagy népszerűségnek örvendő invertercsalád. Vannak a családnak egy-, két-, illetve 3 fázisú tagjai. A leadott teljesítményük az egy fázison leadott 2,6kW-tól, egészen a három fázison leadott 12kW-ig terjed. Az IG Plus széria rendelkezik galvanikus leválasztással az AC és DC oldal között, nagy frekvenciás transzformátor formájában. A Fronius IG Plus-ok egyaránt telepíthetők bel-, illetve kültérre is.

Ezek az inverterek rengeteg hasznos, a telepítést egyszerűbbé tevő beépített funkcióval rendelkeznek. Ilyen például, hogy az inverteren belül megoldható a napelemek földelése, a sztringek olvadóbiztosítókkal való egyenkénti ellátása, és az inverteren belüli kártyahelyekre beszerelhetők a legkülönbözőbb kommunikációs eszközök. A Fronius által kifejlesztett Mix-Concept funkcióval a többfázisú inverterek élettartama jelentősen meghosszabbítható. Ezek az inverterek rendelkeznek a legmodernebb (itthon még nem szükséges) hálózatmenedzsment funkciókkal, mint a meddő teljesítmény kompenzációs lehetőség, vagy az interaktív együttműködésre való képesség a hálózatirányítókkal.

Az invertercsalád műszaki adatai

Kezelési utasítás a Fronius IG Plus invertercsaládhoz

A Fronius IG Plus invertercsalád CE megfelelőségi nyilatkozatai

Fronius Mix concept

A többfázisú inverterekben a fázisszámnak megfelelően, egyforma teljesítmény-egységek vannak beépítve. Az invertereken beállítható, hogy ezek szimmetrikusan működjenek, vagy mindig csak annyi, amennyi ki tudja szolgálni az éppen aktuális teljesítményt. Ezzel a második megoldással az inverter jobb hatásfokon tud működni, ami jobb hozamot biztosít. Az inverterek figyelembe veszik az egyes teljesítmény-egységek futott munkaóráit, és mindig azokat kapcsolják be, amik addig a legkevesebbet működtek. Így az inverterek élettartama optimalizálható.

Telepítés A Fronius IG Plus inverterek nagyon kényelmesen szerelhetőek, telepíthetőek. Az összeépítés során a szerelési sorrendet be kell tartani. Ezt szemlélteti a következő rövid videó.

Szellőzési koncepció Az IG Plus-ok gondosan tervezett szellőzési rendszere nemcsak a melegedő alkatrészek kiváló hűtéséről gondoskodik, de elválasztja a külső levegőt az inverter belsejében levő érzékeny áramköri elemektől. Így egy porosabb, szennyezettebb levegőjű környezetben is tiszta marad az inverter belseje, nincsenek túlmelegedő alkatrészek, elmaradnak az ebből eredő meghibásodások.

A Power-stage-ek cseréje Ez egy a szervizelést rendkívüli módon megkönnyítő megoldás. Az IG Plus-ok egy alsó, a bekötéseket tartalmazó részből, és egy felső, a teljesítményegységeket tartalmazó részből állnak. A teljesítmény-egységek esetleges meghibásodásakor ezek könnyen leemelhetők, másikra cserélhetők úgy, hogy a bekötésekhez hozzá sem kell nyúlni. Ez óriási segítséget és időmegtakarítást jelent a szervizmunkák során és egy intelligens és szép megoldást abban az esetben, ha nincs cseredarab. A szerviz egy kompakt felszerelt egységet tud a falon hagyni nem pedig mindenfelé lógó, esetleg veszélyes vezetékeket.

Fronius Galvo

Fronius-Galvo-inverterEgy friss típus, amit a Fronius csak „jövőbiztos” inverterként emleget. Erre meg is van az alapos okuk. Ez a háztartásoknak szánt invertertípus minden olyan jellemvonással rendelkezik, ami a velük szemben támasztható jelenlegi és a jövőbeni igényeket kielégíti. A Galvo-k kimeneti teljesítménye 1,5-3,1kW-ig terjed, ami a magyar háztartások 85%-ának igényeit képes lefedni. Megoldott az AC és DC oldal galvanikus leválasztása úgy, hogy közben az inverterek hatásfoka is jó, az önfogyasztásuk pedig alacsony. A fő erőssége ennek a típuscsaládnak mégis az intelligencia. A beépített adatgyűjtés mellett egyszerű lehetőség biztosított az inverter Internetre való csatlakoztatására WLAN on keresztül. Az IG Plus sorozathoz hasonlóan ebben az inverterben is vannak kártyahelyek amik segítségével az inverter funkciói sokoldalúan bővíthetők.

A Fronius Galvo sorozat műszaki adatai

A Fronius Galvo inverterek használati útmutatója

A Fronius Galvo-k felszerelési útmutatója

A Fronius Galvo sorozat CE megfelelőségi bizonyítványa

 

A Fronius inverterek hálózat interaktív jellemvonásai

Előfordulhat, hogy a napelemes rendszerek olyan sok energiát termelnek, hogy a termelésükbe az országos energiahálózat kezelői általi beavatkozás szükséges. Ettől a problémától Magyarország ugyan még nagyon-nagyon messze van, de ki tudja, hogy mennyi napelemes rendszer fog települni itthon a következő években? A Fronius Galvo inverterek már most készen állnak ennek a problémának a kezelésére

Az önfogyasztás optimalizálása

Újabb funkció, ami a jelenlegi hazai helyzetben még nem annyira aktuális. Mivel nálunk a nettó elszámolási rendszer működik, így mindegy, hogy mikor táplálunk vissza a hálózatra. Ez a funkció arra alkalmas, hogy amikor nem szeretnénk visszatáplálni a külső hálózatra, akkor bekapcsol bizonyos fogyasztókat

A Fronius Galvok rendkívül gyors és kényelmes felszerelése

 

Fronius Agilo

Fronius-Agilo-inverterA központi inverterek eredendően új megközelítése! Míg a konkurens gyártók inverterei speciális kezelést igényelnek mind a szállítás, mind a telepítés szempontjából, a Fronius Agilo inverterek nem! Ezen felül a központi inverterek esetleges meghibásodásakor minden gyártónál az a szokás, hogy az inverter gyártó saját szerviztechnikusai mennek a helyszínre megjavítani az invertert, mert abba senki más nem nyúlhat bele. Ez időt, költséget jelent. A Fronius mindent egyszerűbben, frappánsabban old meg, aminek eredményeképpen:

– egyszerűbb a szállítás Az Agilo inverterek raklapon, összeépítve kerülnek kiszállításra. Az inverter így könnyen mozgatható, akár egy békával is (tömege kevesebb, mint egy tonna). A végleges helyén csak le kell venni a raklapról.

– egyszerűbb telepítés A Fronius Agilo inverterek telepítése semmilyen különleges igényt nem támaszt. Egy megfelelően kiképzett alapra, padlóra helyezhetők, olyanra, mint amire bármilyen energiaelosztó szekrény is telepíthető. Egy Fronius szervizpartneri jogosultságot megszerzett hazai cég elvégezheti a beszerelést, beüzemelést és a későbbi szervizt. Ha ilyesmire van szüksége, csak hívjon minket!

– egyszerűbb üzemeltetés A karbantartást, szervizt szükség esetén azonnal elvégezzük Önnek, mivel ehhez rendelkezünk az összes gyári jogosultsággal, alkatrésszel és szaktudással. Itt vagyunk, mikor kellünk!

A Fronius Agilo inverterek két méretben készülnek. Létezik 75kW-os és 100kW-os teljesítményű változat. Mindkét típus rendelhető kültéri illetve beltéri kivitelben igény szerint.

A Fronius Agilo központi inverterek műszaki adatai

A Fronius Agilo inverterek kezelési utasítása

Kültéri változat

A Fronius Agilo inverterek CE megfelelőségi nyilatkozata

A Fronius Agilo szállítása Az Agilo invertereket úgy tervezték, hogy a szállítás a lehető legkényelmesebben történhessen úgy, hogy ez a feladat ne igényeljen több embert, vagy eszközt az általában szokásos anyagmozgatási feladatokhoz hasonlítva.

A Fronius Agilo központi inverterek beszerelése, beüzemelése Ezek az inverterek könnyen telepíthetők az erre kiképzett szervizpartnerek által. Nem szükségesek speciális szerszámok, gyári szakemberek, csak hívjon és beszereljük!

A Fronius Agilo inverterek szervizelése Mint hivatalos szervizpartnerek nem csak azt tudjuk, hogy hogyan kell megjavítani az esetleg meghibásodott inverterét, de ehhez minden alkatrésszel is rendelkezünk. Ilyen módon az állásidő és az ebből eredő hozamveszteség minimálisra csökkenthető.

 

Fronius CL

Fronius-CL-inverterA Fronius CL sorozat egy moduláris felépítésű központi inverter, ami a maximális hozamot nyerheti napelemeiből. Ezekben az inverterekben 15db teljesen egyforma teljesítményegység van beépítve, ami a Fronius MIX-concept megoldásának tökéletes kihasználását teszi lehetővé. A tizenöt teljesítmény egységből mindig éppen annyi kerül használatba, amennyivel a napelemek energiájának maximális hatásfokú átalakítása válik lehetővé. Ráadásul ezek a teljesítmény egységek úgy vannak be-, illetve kikapcsolva, hogy az üzemóráik egyenletesen növekedjenek, így egyformán használódjanak. A jó hatásfokot a magas frekvenciás transzformátorok megfelelő kapcsolása és a module manager maximális munkapont keresője is biztosítja. Ennek az inverternek a megbízhatóságát az a felépítésből adódó tény is adja, hogy ha egy teljesítmény egység tönkremegy, akkor azt az inverter jelzi ugyan, hogy kicserélhessük, de tovább működik, így nem keletkezik állásidő. Ezek az inverterek 36, 48, ill. 60kW-os teljesítményben készülnek, csak beltéri kivitelben.

A Fronious CL inverterek műszaki adatai

A Fronius CL invertercsalád kezelési utasítása

CE megfelelőségi nyilatkozat a Fronius CL központi inverterekhez

 

A Fronius CL inverterekben legkifinomultabban működő Fronius MIX concept

A Fronius CL inverterek rendkívül egyszerűen szervizelhetőek

A Fronius CL inverterek hűtési koncepciója

A Fronius CL inverterek telepítése