Fronius inverterek

Prémium európai márka

Fronius LogoA Fronius cégről

 A Fronius International egy osztrák családi cég pettenbachi központtal és további telephelyekkel Welsben, Thalheimben, Steinhausban, Sattledtben, Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban. Mindemellett a cég rendelkezik 28 nemzetközi leányvállalattal és disztribútorokkal összesen 60 országban. A vállalatnak több mint 3,800 alkalmazottja van világszerte és több mint 1200 szabadalommal rendelkezik.

A Fronius három területen gyárt világhírű, elismert minőségű, piacvezető technológiát képviselő termékeket:

 • 1945-től akkumulátortöltőket
 • 1950-től hegesztőgépeket
 • 1995-től napelemes invertereket.

 

Fronius Solar

 A Fronius 1992-től foglalkozik napenergiával, 1995-re már kifejlesztette első invertercsaládját, a Sunrise-ot. Ezt követte 2001-ben az IG sorozat, 2005-ben az IG centrál inverter, majd 2007-ben az IG Plus és IG TL család, amikből rengeteg üzemel Magyarországon is. Ezeket követték a CL és Agilo típusok, majd 2013-tól a ma is forgalmazott „snap” inverterek.

A Fronius egységesítette az inverterei felépítését. Az összes inverterük ún. „Snap” inverter. Ez azt jelenti, hogy az inverter hátlapját kell először felszerelni. Ezen a hátlapon van integrálva az összes sorkapocs, amibe az AC és DC kábeleket kell bekötni. Ha ez megtörtént az invertert magát csak fel kell akasztani a hátlapra és bepattintani a helyére. Ez a megoldás rendkívül könnyű és kényelmes szerelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

 

Fronius SnapInverter videók

Fronius inverter technológia

SNAP INVERTER TECHNOLÓGIA

A „Snap” inverterek lényege az egyszerű, sztenderdizált felszerelési mód, ami a telepítést és a karbantartást is rendkívül könnyűvé, hatékonnyá és gyorssá teszi.

Az a speciális ebben a kialakításban, hogy a csatlakozási rész a hátlapra van szerelve külön az inverter teljesítményegységétől. Először a csatlakozó rész kerül fel a falra a hátlap felszerelésével, így könnyen hozzáférhetőek és szerelhetőek az AC és DC csatlakozókábelek. A kábelek bekötése után az invertert csak fel kell akasztani a hátlapra, bepattintani a helyére, rögzíteni és ezzel az inverter felszerelése be is fejeződik. Ennél felhasználó-barátabb kialakítást nehéz lenne elképzelmni! A szervizeléshez nem kell kikötni semmit, az invertert csak le kell akasztani a helyéről és el lehet vinni. A csereinvertert, vagy a régi invertert csak újra fel kell akasztani a helyére anélkül, hogy bármit is újra be kellene kötni, a kábelezés végig érintetlen marad, ami rengeteg időt és kényelmetlenséget spórol meg a felhasználónak.

INTEGRÁLT ADATKOMMUNIKÁCIÓ

A Fronius az első gyártó, aki az invertereit olyan adatkommunikációs csomaggal kínálja, ami teljesen integrált WLAN, Ethernet, energiamenedzsment, web szerver és interfészek egységét jelenti. Az inverter az internethez csatlakoztatható egy normál hálózati kábelen, vagy WiFi-n keresztül, így biztosítva a teljeskörű rálátást a napelemes rendszer működésére. Idegen eszközök is csatlakoztathatók az inverterekhez Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec vagy Fronius Solar API (JSON) rendszerekben. Ezek a Fronius Solar.web-bel párhuzamosan működtethetők.

SMART GRID KÉSZ INVERTEREK

A Fronius inverterek már most képesek kezelni a jövőben elterjedő „smart grid”-ekkel való együttműködés kihívásait, mivel már fel vannak szerelve a szükséges technikai eszközökkel, funkciókkal, mint például az „Advanced Grid Features”. Ez magában foglal vezérlési funkciókat, amikkel beállatható a betáplálásnál az optimális aránya a hatásos és meddő teljesítményeknek. Ezekre a funkciókra szükség lesz a villamos elosztóhálózat stabil működéséhez, amikor már széles körben elterjedtek lesznek a napelemes rendszerek. Így lesz elkerülhető, hogy az adott napelemes rendszerek lekapcsolódjanak a hálózatról, ezzel termelés-kieséseket okozva, amikor a hálózat bizonyos paraméterei meghaladják a beállított értékeket. A Fronius inverterek így segítenek garantálni a napelemes rendszer magas energiahozamát.

Amikor betáplálási korlátozásokat állít a hálózatirányítás, a Fronius inverterek képesek dinamikusan változtatni a betáplálási teljesítményt a belső fogyasztás (self-consumption) vezérlését is számításba véve, ehhez csak egy Fronius Smart Meter-t kell csatlakoztatni a rendszerhez és beállítani a megfelelő paramétereket.

ZERO FEED-IN

Manapság egyre több hálózatirányító írja elő egy visszatáplálási korlát beépítését mielőtt a napelemes rendszer a villamos hálózatra lehetne csatlakoztatható. A dinamikus teljesítményszabályzással a Fronius kiváló megoldást kínál az optimális betáplálás menedzseléséhez. Az inverter ellátja energiával a háztartás fogyasztóit, és az ezen felül pillanatnyilag rendelkezésre álló teljesítményt leszabályozza a hálózatirányító által megszabott maximális betáplálási teljesítményre.

A „zero feed-in” (itthon hívják visszwatt védelemnek is) üzemmód is lehetséges a Fronius invertereknél ugyanezen funkcióknak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy soha nem történik visszatáplálás a közcélú hálózatba. A hálózatirányítók által támasztott követelmények teljesítése egyszerű, az inverter beállításait a webes felületen változtatva.

SUPERFLEX DESIGN

A Fronius SuperFlex Design kiváló kombinációja a technikai jellemzőknek, amik a napelemes rendszerek tervezését nemcsak rendkívül egyszerűvé, de rugalmassá is teszi. A megoldás kulcsa a két MPPT SuperFlex Design-ja magas rendszerfeszültséggel és széles bemeneti feszültségtartománnyal.

Mindkét DC input, vagyis MPPT, egyenként is képes kezelni az inverter névleges teljesítményét. Függetlenül attól, hogy különböző tetőtájolásokkal, egy, vagy két sztring árnyékolásával, kell megbirkóznia az inverternek, a SuperFlex Design lehetővé teszi, hogy egyetlen inverterrel oldjuk meg a feladatot.

INTEGRÁLT ÍVHIBA MEGSZAKÍTÁS

A Fronius ívhiba megszakítása (Arc Fault Circuit Interruption (AFCI)) az invertereket az NEC 2011 szabványnak megfelelő, legcivilizáltabb integrált technológiává teszi, a ma elérhető legnagyobb biztonságot nyújtva. Az AFCI leállítja az invertert ha a DC körben villamos ív keletkezik.

DYNAMIC PEAK MANAGER

A Dynamic Peak Manager egy új MPPT algoritmus ami dinamikusan alkalmazkodik a körülményekhez az optimális munkapont keresése közben. A Dynamic Peak Manager speciális jellemzője, hogy rendszeresen automatikusan végigellenőrzi a teljes I-V görbét hogy megtalálja a legoptimálisabb munkapontot (Maximum Power Point (GMPP)), az esetlegesen előforduló lokális, kisebb teljesítményű munkapontok helyett.

AUTOMATIKUS HF TRANSZFORMÁTOR ÁTKAPCSOLÁS

A Fronius transzformátoros invertereiben (Galvo család) magas frekvenciás (HF) transzformátort alkalmaznak. A transzformátor átkapcsolási funkciója három hatékonysági csúcsot biztosít. Ez állandó magas hatásfokú működést eredményez a teljes működési feszültségtartományban, ami magasabb hozamot eredményez. További előnyei a HF transzformátoros megoldásnak a kompakt, könnyű súlyú kiépítés és a DC és AC oldal galvanikus szétválasztása által elért magasabb biztonság.

Fronius SnapINverter modellek

 

Egy- és háromfázisú inverterek

Fronius SnapINverter modellek

 

Lakossági felhasználástól az erőművekig

Fronius SnapINverter modellek

 

Prémium kategóriájú európai termék

Egyfázisú inverter modellek

Fronius Galvo

 • Galvo 1.5-1 
 • Galvo 2.0-1
 • Galvo 2.5-1 
 • Galvo 3.0-1
 • Galvo 3.1-1

Fronius Primo

 • Primo 3.0-1
 • Primo 3.5-1
 • Primo 3.6-1
 • Primo 4.0-1
 • Primo 4.6-1
 • Primo 5.0-1
 • Primo 5.0-1 AUS
 • Primo 6.0-1
 • Primo 8.2-1

Háromfázisú inverter modellek

Fronius Symo

 • Symo 3.0-3-M
 • Symo 3.0-3-S
 • Symo 3.7-3-M
 • Symo 3.7-3-S
 • Symo 4.5-3-M
 • Symo 4.5-3-S
 • Symo 5.0-3-M
 • Symo 6.0-3-M
 • Symo 7.0-3-M
 • Symo 8.2-3-M
 • Symo 10.0-3-M
 • Symo 12.5-3-M
 • Symo 15.0-3-M
 • Symo 17.5-3-M
 • Symo 20.0-3-M

Fronius Eco

 • Eco 25.0-3-S
 • Eco 27.0-3-S

LONGi Solar világrekord, 22,38% modulhatásfok

A világ legnagyobb monokristályos napelem gyártója a LONGi Solar...

LONGI Solar új gyárakkal bővíti kapacitásait

LONGI Solar nagyobb wafer méretű csúcsteljesítményű modulok...

Üzleti Etikai Díjat nyert a Tiszta Energiák Kft.

Dr. Mokry Tamásnak, a Tiszta Energiák Kft. ügyvezetőjének Bálint Andrea, a...

Változások az MFB Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában!

Kimerült a csaknem 12,5 milliárd Ft-os Közép-magyarországi régiónak szánt...

Korunk energetikai sikersztorija a napelem

Kevés olyan terméket ismerünk, ami olyan tempójú fejlődést tudott...

1146 napelemet telepítettünk két budapesti fürdőbe!

A beruházásnak köszönhetően a Palatinus strandfürdőben...

Napelemes pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Egyszerűsített uniós napelemes pályázat 15 milliárd...

Kint vagyunk a SUNTECH amerikai oldalán. 

Nemrég itt járt nálunk a Suntech, és elhozták a jókívánságukat cégünk 10....

A kínai nagy gyárak jobbak, mint az európaiak!

A napelem gyártás minősége emelkedett – de nem minden üzemben A Berlini...

LONGI SOLAR új 5 GW-os gyárat adott át

A LONGI SOLAR megnyitotta új 5 GW napelem kapacitású gyárát A kínai napelem...

HUAWEI INVERTER SZAKMAI NAP március 4

HUAWEI INVERTER Szakmai nap A világ legnagyobb inverter gyártója bemutatja...

Fáradozásukat, munkájukat köszönöm! A cégüknek Boldog Békés Karácsonyt, a jövő...

Sikeresen szakmai nap a LONGi napelem gyártóval

Remekül sikerült a tegnapi LONGi szakmai napunk. Köszönjük azoknak akik...

Simon Lajos, Vác

Tisztelt Havasi Éva !  Így 1 év elteltével szeretném megköszönni Önnek és...

Szűcs András, Dáka

Üdvözlöm kedves Tünde! Minden rendben működik, várakozáson felül teljesít a...

Hirt Albert, Kisgyalán

Tegyenek be a weboldalon a lakossági referenciák közé. Nézegetve a térképet,...

Blazovits Zoltán, Körmend

Nagyon köszönöm az irányomban tanúsított becsületességet !!! / sajnos a mai...

Uhrin György, Csepel

Egy barátomat is érdekelné a rendszer, kit adhatok meg kontaktnak, akit lehet...

Pozsgai István, Százhalombatta

Tegnapi nap folyamán befejeződött a naperőmű rendszer kiépítése a házamnál. A...

Németh István, Diósd 

Családommal egy jól működő napkollektoros rendszert üzemeltetünk. Felmerült...

Tóth Lajos és Sárkány Athina, Pécs

Márciusban eldöntöttük, hogy napelemes rendszert telepíttetünk a családi...

Somogyi Ferenc, Sarkad

A telepítés 2018. május 23-án megtörtént. Ezúton szeretném megköszönni Önnek...

Jarács István, Érd

Az Önök árajánlata a legjobbak között volt, a saját szempontjaim szerint is....

Virágh Róbert, Dunakeszi

A Tiszta Energiák Kft.-vel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. A helyszíni...

Csávás Judit, Vecsés

Megbeszélt időpontok betartása, pontos tájékoztatás és segítőkészség. A...

Az S.M.S. konferencia napunk sikeresen zárult

A S.M.S. konferencia nap a legnagyobb szabású ilyen napelemes esemény volt...

Suntech – Maxim – SAJ szakmai konferencia

Suntech - Maxim - SAJ szakmai konferencia 2018. június 08., péntek...

GARDENEXPO 2018

Sikeresen zárult a GARDENEXPO-n való részvételünk, ahol elsősorban az...

CONSTRUMA 2018

A hétvégén véget ért a CONSTRUMA 2018as rendezvénye ahol cégünk is...

OTTHON MELEGE 2018 – információ

"Az NFSI ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Otthon Melege Program...

A Construma standon kint járt nálunk az RTL Klub, és Dr- Mokry...

Magyarország energetikai jövőjéről. Kerekasztalbeszélgetés

Részletek a 2018 márciusi kerekasztal beszélgetésből, Dr. Mokry...

Napelem parkok megvalósulása előadás

Napelem parkok megvalósulása Dr Mokry Tamás előadása a IX....

Hazai villamosenergia-portfólió az atomenergiától a napelemig

FÓKUSZBAN: ENERGETIKA FORRADALMA Hazai villamosenergia-portfólió...

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben címmel kerül...

ÚJDONSÁG! – Megérkeztek a SUNTECH napelemek

Közel 20 éves tapasztalat, 80 ország, nemzetközi elismertség. Nálunk is kapható!

2018-as változások a Napelemes hitelekben

Újdonságok és változások Napelemes hitelekben, amikről mindenképpen tudnia kell.

- a kedvezményezett neve: Tiszta Energiák Kft. 
- a projekt címe: A Tiszta Energiák Kft. humán-erőforrás-fejlesztése munkahelyi képzések által
- a szerződött támogatás összege: 20.721.311 Ft
- a támogatás mértéke (%-ban): 100%
- a projekt tartalmának bemutatása:  célunk, hogy dolgozóink számára új szakmai és gyakorlati kompetenciákat, ismereteket biztosítsunk a hatékonyabb működés, színvonalasabb szolgáltatás  és szociális kapcsolataink fejlesztése érdekében.
- a projekt tervezett befejezési dátuma:2019.07.15. - 2021.03.31.
- projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00141