Chat with us, powered by LiveChat
Keresés
Close this search box.

FRONIUS INVERTEREK

Prémium kategóriájú európai márka
A Fronius az első gyártó, aki az invertereit olyan adatkommunikációs csomaggal kínálja, ami által teljeskörű rálátást biztosít  a napelemes rendszer működésére.

Fronius termékek

Fronius Logo, Tiszta Energiák Kft.

A Fronius cégről

A Fronius International egy osztrák családi cég pettenbachi központtal és további telephelyekkel Welsben, Thalheimben, Steinhausban, Sattledtben, Bécsben, Salzburgban és Innsbruckban. Mindemellett a cég rendelkezik 28 nemzetközi leányvállalattal és disztribútorokkal összesen 60 országban. A vállalatnak több mint 3,800 alkalmazottja van világszerte és több mint 1200 szabadalommal rendelkezik.

A Fronius három területen gyárt világhírű, elismert minőségű, piacvezető technológiát képviselő termékeket:

1945-től akkumulátortöltőket
1950-től hegesztőgépeket
1995-től napelemes invertereket.

Fronius Solar

A Fronius 1992-től foglalkozik napenergiával, 1995-re már kifejlesztette első invertercsaládját, a Sunrise-ot. Ezt követte 2001-ben az IG sorozat, 2005-ben az IG centrál inverter, majd 2007-ben az IG Plus és IG TL család, amikből rengeteg üzemel Magyarországon is. Ezeket követték a CL és Agilo típusok, majd 2013-tól a ma is forgalmazott „snap” inverterek.

A Fronius egységesítette az inverterei felépítését. Az összes inverterük ún. „Snap” inverter. Ez azt jelenti, hogy az inverter hátlapját kell először felszerelni. Ezen a hátlapon van integrálva az összes sorkapocs, amibe az AC és DC kábeleket kell bekötni. Ha ez megtörtént az invertert magát csak fel kell akasztani a hátlapra és bepattintani a helyére. Ez a megoldás rendkívül könnyű és kényelmes szerelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

FRONIUS INVERTER

Snap technológia, Smart Grid kész, Superflex Design

Snapinverter Technology E1520677293999, Tiszta Energiák Kft.

SNAP INVERTER TECHNOLÓGIA

A „Snap” inverterek lényege az egyszerű, sztenderdizált felszerelési mód, ami a telepítést és a karbantartást is rendkívül könnyűvé, hatékonnyá és gyorssá teszi. Az a speciális ebben a kialakításban, hogy a csatlakozási rész a hátlapra van szerelve külön az inverter teljesítményegységétől. Először a csatlakozó rész kerül fel a falra a hátlap felszerelésével, így könnyen hozzáférhetőek és szerelhetőek az AC és DC csatlakozókábelek. A kábelek bekötése után az invertert csak fel kell akasztani a hátlapra, bepattintani a helyére, rögzíteni és ezzel az inverter felszerelése be is fejeződik. Ennél felhasználó-barátabb kialakítást nehéz lenne elképzelmni! A szervizeléshez nem kell kikötni semmit, az invertert csak le kell akasztani a helyéről és el lehet vinni. A csereinvertert, vagy a régi invertert csak újra fel kell akasztani a helyére anélkül, hogy bármit is újra be kellene kötni, a kábelezés végig érintetlen marad, ami rengeteg időt és kényelmetlenséget spórol meg a felhasználónak.

INTEGRATED DATA COMMUNICATION E1520677355148, Tiszta Energiák Kft.

INTEGRÁLT ADATKOMMUNIKÁCIÓ

A Fronius az első gyártó, aki az invertereit olyan adatkommunikációs csomaggal kínálja, ami teljesen integrált WLAN, Ethernet, energiamenedzsment, web szerver és interfészek egységét jelenti. Az inverter az internethez csatlakoztatható egy normál hálózati kábelen, vagy WiFi-n keresztül, így biztosítva a teljeskörű rálátást a napelemes rendszer működésére. Idegen eszközök is csatlakoztathatók az inverterekhez Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec vagy Fronius Solar API (JSON) rendszerekben. Ezek a Fronius Solar.web-bel párhuzamosan működtethetők.

SMART GRID READY E1520677429321, Tiszta Energiák Kft.

SMART GRID KÉSZ INVERTEREK

A Fronius inverterek már most képesek kezelni a jövőben elterjedő „smart grid”-ekkel való együttműködés kihívásait, mivel már fel vannak szerelve a szükséges technikai eszközökkel, funkciókkal, mint például az „Advanced Grid Features”. Ez magában foglal vezérlési funkciókat, amikkel beállatható a betáplálásnál az optimális aránya a hatásos és meddő teljesítményeknek. Ezekre a funkciókra szükség lesz a villamos elosztóhálózat stabil működéséhez, amikor már széles körben elterjedtek lesznek a napelemes rendszerek. Így lesz elkerülhető, hogy az adott napelemes rendszerek lekapcsolódjanak a hálózatról, ezzel termelés-kieséseket okozva, amikor a hálózat bizonyos paraméterei meghaladják a beállított értékeket. A Fronius inverterek így segítenek garantálni a napelemes rendszer magas energiahozamát. Amikor betáplálási korlátozásokat állít a hálózatirányítás, a Fronius inverterek képesek dinamikusan változtatni a betáplálási teljesítményt a belső fogyasztás (self-consumption) vezérlését is számításba véve, ehhez csak egy Fronius Smart Meter-t kell csatlakoztatni a rendszerhez és beállítani a megfelelő paramétereket.

ZERO FEED IN E1520677454563, Tiszta Energiák Kft.

ZERO FEED-IN

Manapság egyre több hálózatirányító írja elő egy visszatáplálási korlát beépítését mielőtt a napelemes rendszer a villamos hálózatra lehetne csatlakoztatható. A dinamikus teljesítményszabályzással a Fronius kiváló megoldást kínál az optimális betáplálás menedzseléséhez. Az inverter ellátja energiával a háztartás fogyasztóit, és az ezen felül pillanatnyilag rendelkezésre álló teljesítményt leszabályozza a hálózatirányító által megszabott maximális betáplálási teljesítményre. A „zero feed-in” (itthon hívják visszwatt védelemnek is) üzemmód is lehetséges a Fronius invertereknél ugyanezen funkcióknak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy soha nem történik visszatáplálás a közcélú hálózatba. A hálózatirányítók által támasztott követelmények teljesítése egyszerű, az inverter beállításait a webes felületen változtatva.

SUPERFLEX DESIGN E1520677382557, Tiszta Energiák Kft.

SUPERFLEX DESIGN

A Fronius SuperFlex Design kiváló kombinációja a technikai jellemzőknek, amik a napelemes rendszerek tervezését nemcsak rendkívül egyszerűvé, de rugalmassá is teszi. A megoldás kulcsa a két MPPT SuperFlex Design-ja magas rendszerfeszültséggel és széles bemeneti feszültségtartománnyal. Mindkét DC input, vagyis MPPT, egyenként is képes kezelni az inverter névleges teljesítményét. Függetlenül attól, hogy különböző tetőtájolásokkal, egy, vagy két sztring árnyékolásával, kell megbirkóznia az inverternek, a SuperFlex Design lehetővé teszi, hogy egyetlen inverterrel oldjuk meg a feladatot.

ARC FAULT CIRCUIT INTERRUPTION INTEGRATED 150, Tiszta Energiák Kft.

INTEGRÁLT ÍVHIBA MEGSZAKÍTÁS

A Fronius ívhiba megszakítása (Arc Fault Circuit Interruption (AFCI)) az invertereket az NEC 2011 szabványnak megfelelő, legcivilizáltabb integrált technológiává teszi, a ma elérhető legnagyobb biztonságot nyújtva. Az AFCI leállítja az invertert ha a DC körben villamos ív keletkezik.

DYNAMIC PEAK MANAGER E1520677406504, Tiszta Energiák Kft.

DYNAMIC PEAK MANAGER

A Dynamic Peak Manager egy új MPPT algoritmus ami dinamikusan alkalmazkodik a körülményekhez az optimális munkapont keresése közben. A Dynamic Peak Manager speciális jellemzője, hogy rendszeresen automatikusan végigellenőrzi a teljes I-V görbét hogy megtalálja a legoptimálisabb munkapontot (Maximum Power Point (GMPP)), az esetlegesen előforduló lokális, kisebb teljesítményű munkapontok helyett.

AUTOMATIC HF TRANSFORMER SWITCHOVER E1520860877951, Tiszta Energiák Kft.

AUTOMATIKUS HF TRANSZFORMÁTOR ÁTKAPCSOLÁS

A Fronius transzformátoros invertereiben (Galvo család) magas frekvenciás (HF) transzformátort alkalmaznak. A transzformátor átkapcsolási funkciója három hatékonysági csúcsot biztosít. Ez állandó magas hatásfokú működést eredményez a teljes működési feszültségtartományban, ami magasabb hozamot eredményez. További előnyei a HF transzformátoros megoldásnak a kompakt, könnyű súlyú kiépítés és a DC és AC oldal galvanikus szétválasztása által elért magasabb biztonság.

FRONIUS SNAPINVERTER modellek

Egy- és háromfázisú inverterek

Egyfázisú inverterek

Fronius Galvo E1520864637880, Tiszta Energiák Kft.

Fronius Galvo

Galvo 1.5-1
Galvo 2.0-1
Galvo 2.5-1
Galvo 3.0-1
Galvo 3.1-1

Fronius Primo E1520864675561, Tiszta Energiák Kft.

Fronius Primo

Primo 3.0-1, Primo 3.5-1,
Primo 3.6-1, Primo 4.0-1,
Primo 4.6-1, Primo 5.0-1,
Primo 5.0-1 AUS,
Primo 6.0-1, Primo 8.2-1

Háromfázisú inverterek

Fronius Symo E1520864708286, Tiszta Energiák Kft.

Fronius Symo

Symo 3.0-3-M, Symo 3.0-3-S,
Symo 3.7-3-M, Symo 3.7-3-S,
Symo 4.5-3-M, Symo 4.5-3-S,
Symo 5.0-3-M, Symo 6.0-3-M,
Symo 7.0-3-M, Symo 8.2-3-M,
Symo 10.0-3-M, Symo 12.5-3-M,
Symo 15.0-3-M, Symo 17.5-3-M,
Symo 20.0-3-M

Fronius Eco E1520864737644, Tiszta Energiák Kft.

Fronius Eco

Eco 25.0-3-S
Eco 27.0-3-S

Fronius Symo Gen24 Inverter, Tiszta Energiák Kft.

Fronius Symo gen24 plus

Symo GEN24 3.0 PLUS
Symo GEN24 4.0 PLUS
Symo GEN24 5.0 PLUS
Symo GEN24 6.0 PLUS
Symo GEN24 8.0 PLUS
Symo GEN24 10.0 PLUS

A Fronius Symo GEN24 Plus a 3,0 – 10,0 kW-os teljesítményosztályokkal ideális hibrid inverter a háztartások számára. A számos alapfelszereltség részét képező funkciónak köszönhetően a háromfázisú készülék az ügyfelek minden igényét kielégíti.
 
A számtalan funkciónak, például az energiamenedzsment funkciók, a WLAN-ra, Ethernetre való alapfelszereltség szerinti kapcsolódás, és a harmadik szolgáltató elemeivel való legegyszerűbb integrációnak köszönhetően a GEN24 Plus minden kívánságnak megfelel. Legfőbb erőssége, hogy hálózati kimaradások esetén a PV Point – egy beépített, vészhelyzeti áram esetén ellátott dugaszolóaljzat – és a teljes szünetmentes* rendszer biztosítja a legmagasabb fokú áramellátást.
 
A könnyű és kompakt kialakításnak, az aktív hűtőkoncepciónak, valamint a gyors és egyszerű telepítésnek és üzembe helyezésnek köszönhetően nagyon meggyőző. A szervizkoncepció is – melynek során az alkatrészek külön is kicserélhetők – az egyszerű javíthatóságot garantálja, és ezzel hozzájárul a fenntarthatósághoz.

* A Full Backup üzemmód 6-10 kW teljesítményosztályú Symo GEN24 Plus modelleknél érhető el

A fronius termékei elérhetőek kis- és nagykereskedésünkben!

Tudjon meg még többet!

Fronius SnapInverter videók