Céges napelem megoldások

Kedves Partnerünk!

Hamarosan elérhető a  GINOP-4.1.4-19 , valamint a GINOP 4.1.3-19 kódszámú pályázat, melyek napelemes rendszerek kivitelezéséhez, valamint más épületenergetikai fejlesztéshez nyújtanak vissza nem térítendő támogatást. 

GINOP 4.1.4-19

A támogatás összege: 3-100 millió forint.

Támogatási intenzitás: 55 %  

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 11. 9.00 órától 2020. január 15. 10.00 óráig lehetséges. A projektek együttes értékelésének megkezdése: 2020. január 15. 10:00

Előminősítés a pályázati alkalmassághoz térítésmentesen: https://forms.gle/P48EAfs68jXGPqYS8

Önállóan támogatható a minimum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá lehetségessé vált a 15 kWp névleges teljesítményt meg nem haladó napelemes rendszer telepítésére is pályázni, amennyiben kapcsolódik a fejlesztéshez még más megújuló energiafelhasználás növelését célzó (napkollektor, hőszivattyú, kazánrendszer) -, vagy energiahatékonyság javítására vonatkozó (szigetelés, melegvíz-rendszer, világítás) tevékenység. 

GINOP 4.1.3-19

A támogatás összege: 1,5-3 millió forint.

Támogatási intenzitás: 200.000 Ft/kW  (a napelemes rendszer támogatása nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket)

A pályázat beadási határideje: 2019.06.17-2020.09.30.

Előminősítés a pályázati alkalmassághoz térítésmentesen: a mellékelt pályázati előminősítőt kérjük a halasz.mark@tisztaenergiak.hu e-mail címre visszaküldeni

Önállóan támogatható a minimum 7,5 kWp – maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. 

MINDKÉT PÁLYÁZATRA VONATKOZÓLAG:

Jogosultak: Mikro-, kis-, és középvállalkozások

Nem támogathatóak a Budapesten és Pest-megyében megvalósuló projektek, valamint az agráripari vállalkozások.

A pályázat menete:

1.    Előminősítés díjmentesen a megadott linkre kattintva (4.1.4), illetve a mellékelt adatminősítőt kitöltve (4.1.3) 

2. Energetikai audit megrendelése a Wattmanager Kft-től. (Csak a 4.1.4 pályázat esetében, mellékelt árajánlat alapján.)

3.    Feltételes vállalkozási szerződés megkötése a  Tiszta Energiák Kft-vel a napelemes kivitelezésre

4/A.    Pályázat elkészítése a  pályázatíró partnerünkön keresztül és beadása

4/B Pályázat elkészítése és beadása – 4.1.4 pályázat esetében sikerdíjas 4%, de minimum 500.000 Ft, ami igény szerint a kivitelezésbe beépíthető

5.    Nyerés esetén kivitelezés.

Csatoltuk a több részletet is tartalmazó kivonatot.

Amennyiben bármiféle kérdése van, kérem, keressen minket bizalommal. 

Reméljük, hogy a pályázat segítségével megvalósulnak energetikai tervei, melyben szívesen veszünk részt napelemes rendszerének teljeskörű tervezésével, engedélyeztetésével és kivitelezésével. 

 

Letölthető dokumentumok:

Amennyiben komplex épületenergetikai beruházás, vagy eszközbeszerzés, kapacitásfejlesztés keretében nyert forrást napelemes beruházásra, keressen minket bizalommal, s a pályázati elszámolásban tapasztalt kollégáink veszik fel Önnel a kapcsolatot, hogy a támogatás lehívása zökkenőmentes legyen.

Ebben a részben nem tárgyaljuk az energia eladási céllal telepített napelemes kiserőműveket, mert arról az erőművek menüpont alatt talál információkat. Itt minden egyéb céges napelemes projektről van szó. 

Miért éri meg saját napelemeket telepíteni egy cégnek?

Ebben a részben nem tárgyaljuk az energia eladási céllal telepített napelemes kiserőműveket, mert arról az erőművek menüpont alatt talál információkat. Itt minden egyéb céges napelemes projektről van szó.

A „cégek” elég sok féle gazdasági szereplőt takarhatnak, mérettől és tevékenységtől függően, de azt elmondhatjuk, hogy mindenkinek szüksége lehet egy jól termelő napelemes rendszerre!

Mi a célja ezzel a fajta beruházással annak, aki ilyet szeretne? Tapasztalataink szerint a legtöbb esetben a hosszú távú költségmegtakarítás a cél. Segítségével csökkenthető, vagy teljesen kiváltható az addig villamos energiára fordított összeg. Ha csak ez az egy szempont játszik szerepet, akkor a fő kérdés a megtérülés lesz. Ez a mutató attól függ, hogy mekkora a kiépítendő rendszer mérete és hogy az érintett cég mennyiért veszi a villamos energiát. Ezekből az adatokból könnyen kikalkulálható a végeredmény. Hogy mi van még nagy hatással erre a mutatóra? A pályázatok. A pályázati konstrukciótól függően a megtérülési idő könnyen tud nagyot javulni, ezért mindenképpen érdemes utánajárni, hogy az adott időszakban mi várható ezen a téren. Lentebb próbálunk aktuális információkat biztosítani erről, de ha komoly a szándéka, akkor mindenképpen keresse meg kollégáinkat telefonon, vagy e-mailen, mert úgy biztosan teljes körű és pontos információkat tudunk adni.
A költségmegtakarítás mellett más szempontok is szóba jöhetnek, de még ezt a dolgot is lehet árnyalni. Előfordulhat az is, hogy a pályázatban nem is a napelem volt az alapvető cél, hanem mondjuk egy új csarnok építése, de a megújuló energiák használata plusz pontokat jelent. Ebben az esetben a legkézenfekvőbb a napelemek használata, mivel mindenre felhasználható univerzális energiát nyerünk használatával.

Nem mindenki vár a pályázatra, sokszor saját forrásból finanszírozzák meg a projektet. Ezeket a cégeket nem ijeszti meg, ha a megtérülési idő több, mint 2-3 év. Fontos nekik, hogy környezetbarát legyen a működésük, és/vagy van egy nagyobb készpénzállományuk, amit szívesen fektetnének be valami biztonságos, hosszú távon hasznot termelő beruházásba.

Az agráriumban előfordulhatnak még speciális felhasználási módok, mint például napelemes vízszivattyúzás, vagy szigetüzemű villamos energia ellátás olyan helyeken, ahol más lehetőség nincs.

Biztosan vannak még olyan helyzetek, amikor napelemes rendszerekre van szüksége egy cégnek, de mi a fent leírtakkal találkozunk leggyakrabban.

Hogyan működnek ezek a rendszerek? Milyen kategóriák vannak? Hogy működik az elszámolás?

A hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek mindig az adott épület villamos rendszerére vannak kapcsolva és oda táplálják be a megtermelt energiát. Ezt el lehet fogyasztani azonnal, vagy bizonyos esetekben később, de itt már többfelé ágazik a dolog.

A háztartási méretű kiserőmű (HMKE) kategória a 0-50 kVA AC-oldali teljesítményű rendszer. Efölött már kiserőműnek számít, egy bonyolultabb, hosszabb és drágább engedélyeztetési procedúrával. Emiatt, ha egy projekt már a kiserőműves kategóriába tartozik, akkor ezek a költségek akkor lesznek a legkedvezőbbek, ha megközelítjük az 500 kVA-t, aminél fentebb kerülve újabb bonyodalmak kerülnek elő, de ez ebben a leírásban nem lényeges, mert az már inkább az erőműves menüpontunk alá tartozik. 

Szóval egy HMKE rendszerben az épület csatlakozása a villamos hálózatra történhet kisfeszültségen, vagy középfeszültségen (van-e saját trafó?). Ha a csatlakozás kisfeszültségű, akkor az éves szaldóelszámolásnak nincs különösebb akadálya, az egy év alatt megtermelt energiánk ára lejön az egy év alatt elfogyasztott energia árából. Akkor kedvező a konstrukció, ha a megtermelt energia mennyisége nem haladja meg az éves fogyasztást. Itt egy dologra érdemes figyelni! Amennyiben a rendelkezésre álló teljesítmény nagyobb, mint 80A fázisonként. 80A-nél lehet választani, a profilos (éves) és az idősoros (havi) elszámolási módok között. 80A felett már csak a havi elszámolás lehetséges, alatta pedig semmi értelme azt választani, mivel az éves elszámolás sokkal rugalmasabb.
Ha nincs viszwatt védelem, akkor normál kiserőműves ügymenet szerint történik az engedélyezés. Ebben az esetben a megtermelt energia egy része közvetlenül elfogyasztásra kerül, s azokban a pillanatokban pedig, amikor a termelés nagyobb a fogyasztásnál (pl. hétvégén, ha nem történik munkavégzés, s így az elektromos áram fogyasztás is kisebb) a plusz energia piaci árakon értékesítésre kerül egy energiakereskedőnek. Szinte mindig jobban járunk, ha az energiát magunk el tudjuk fogyasztani, mintsem eladjuk, mert az önfogyasztáskor nem csak a villamos energia árát, hanem a rendszerhasználati díjat is megtakarítjuk. Ez alól csak akkor van kivétel, ha a kitáplált és értékesített villamos energiát a KÁT, vagy a METÁR rendszer keretében értékesítjük 32,5 Ft + Áfa/Kwh áron.

Ha nincs viszwatt védelem, akkor normál kiserőműves ügymenet szerint történnek a dolgok, mind az engedélyezés, mind az elszámolás szempontjából. Ez ilyen kis méretben ritkán kifizetődő.

Ha az erőmű meghaladja az 50kVA-es teljesítményt, de az 500kVA alatt marad és viszwatt rendszerrel rendelkezik, akkor hasonló a helyzet, mint a fentebb leírt viszwattos rendszereknél.

Milyen aktuális források érhetőek el erre a célra?

2017-re számos olyan Európai Uniós és kormányzati forrás nyílt meg és áll a hazai vállalkozók rendelkezésére, amelyek segítenek a megújuló energiatermelés, azon belül is a napenergia minél szélesebb körű elterjesztésében. 2018-ban részben ezek, részben újabb források váltak elérhetővé. Ezekhez tudunk segítséget nyújtani pályázatírói szolgáltatásunkkal.

Igény esetén a pályázókat először is profi pályázatíró partnercégünkhöz irányítjuk, akik a pozitív előminősítést követően végigmenedzselik a pályázat elkészítésének teljes folyamatát. Ebből mi a napelemes részt illetően vesszük ki a részünket. A napelemes erőmű tervezése, engedélyeztetése, leszállítása és kivitelezése a mi profilunk. A sikeres pályázathoz minden napelemes szakmai anyagot mi készítünk el.

Ez a pályázati együttműködés évek óta sikerrel működik, amit cégünk dinamikus fejlődése, a hazai piacon kivívott  meghatározó szerepe és számos nagy projektünk elégedett ügyfele is tanúsít.

Az előminősítés díjmentes, pályázatírási szolgáltatásunkat pedig általában fix díj nélküli, sikerdíjas alapú konstrukcióban nyújtjuk. Ez egy kockázatmentes lehetőség, amit kár lenne kihagynia!

Oldalunkon nagy vonalakban tájékozódhat azon forrásokról, ahol naperőmű telepítésére is lehet pályázni. A pályázás feltételeit illető kérdéseivel, pályázati szándékával kérjük keresse munkatársainkat! Várjuk jelentkezését!

 

A fenti leírásban próbáltuk lefedni a leggyakrabban előforduló verziókat, de ha az Ön projektje olyan, ami ezektől különbözik, akkor keresse kollégáinkat, akik részletes tájékoztatással tudnak szolgálni:

Vállalati és közületi ügyfelek, önkormányzatok, erőművek, napelem parkok:

Pénzes-Csapó Norbert

Pénzes-Csapó Norbert

Telefon: +36304708832 E-mail: csapo.norbert@tisztaenergiak.hu
Dr. Mokry Tamás

Dr. Mokry Tamás

  E-mail: mokry.tamas@tisztaenergiak.hu
Törőcsik Tünde

Törőcsik Tünde

Telefon: +36302633160 E-mail: torocsik.tunde@tisztaenergiak.hu
Halász Márk

Halász Márk

Telefon: +36208052065 E-mail: halasz.mark@tisztaenergiak.hu

LONGi Solar világrekord, 22,38% modulhatásfok

A világ legnagyobb monokristályos napelem gyártója a LONGi Solar...

LONGI Solar új gyárakkal bővíti kapacitásait

LONGI Solar nagyobb wafer méretű csúcsteljesítményű modulok...

Üzleti Etikai Díjat nyert a Tiszta Energiák Kft.

Dr. Mokry Tamásnak, a Tiszta Energiák Kft. ügyvezetőjének Bálint Andrea, a...

Változások az MFB Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában!

Kimerült a csaknem 12,5 milliárd Ft-os Közép-magyarországi régiónak szánt...

Korunk energetikai sikersztorija a napelem

Kevés olyan terméket ismerünk, ami olyan tempójú fejlődést tudott...

1146 napelemet telepítettünk két budapesti fürdőbe!

A beruházásnak köszönhetően a Palatinus strandfürdőben...

Napelemes pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Egyszerűsített uniós napelemes pályázat 15 milliárd...

Kint vagyunk a SUNTECH amerikai oldalán. 

Nemrég itt járt nálunk a Suntech, és elhozták a jókívánságukat cégünk 10....

A kínai nagy gyárak jobbak, mint az európaiak!

A napelem gyártás minősége emelkedett – de nem minden üzemben A Berlini...

LONGI SOLAR új 5 GW-os gyárat adott át

A LONGI SOLAR megnyitotta új 5 GW napelem kapacitású gyárát A kínai napelem...

HUAWEI INVERTER SZAKMAI NAP március 4

HUAWEI INVERTER Szakmai nap A világ legnagyobb inverter gyártója bemutatja...

Fáradozásukat, munkájukat köszönöm! A cégüknek Boldog Békés Karácsonyt, a jövő...

Sikeresen szakmai nap a LONGi napelem gyártóval

Remekül sikerült a tegnapi LONGi szakmai napunk. Köszönjük azoknak akik...

Simon Lajos, Vác

Tisztelt Havasi Éva !  Így 1 év elteltével szeretném megköszönni Önnek és...

Szűcs András, Dáka

Üdvözlöm kedves Tünde! Minden rendben működik, várakozáson felül teljesít a...

Hirt Albert, Kisgyalán

Tegyenek be a weboldalon a lakossági referenciák közé. Nézegetve a térképet,...

Blazovits Zoltán, Körmend

Nagyon köszönöm az irányomban tanúsított becsületességet !!! / sajnos a mai...

Uhrin György, Csepel

Egy barátomat is érdekelné a rendszer, kit adhatok meg kontaktnak, akit lehet...

Pozsgai István, Százhalombatta

Tegnapi nap folyamán befejeződött a naperőmű rendszer kiépítése a házamnál. A...

Németh István, Diósd 

Családommal egy jól működő napkollektoros rendszert üzemeltetünk. Felmerült...

Tóth Lajos és Sárkány Athina, Pécs

Márciusban eldöntöttük, hogy napelemes rendszert telepíttetünk a családi...

Somogyi Ferenc, Sarkad

A telepítés 2018. május 23-án megtörtént. Ezúton szeretném megköszönni Önnek...

Jarács István, Érd

Az Önök árajánlata a legjobbak között volt, a saját szempontjaim szerint is....

Virágh Róbert, Dunakeszi

A Tiszta Energiák Kft.-vel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. A helyszíni...

Csávás Judit, Vecsés

Megbeszélt időpontok betartása, pontos tájékoztatás és segítőkészség. A...

Az S.M.S. konferencia napunk sikeresen zárult

A S.M.S. konferencia nap a legnagyobb szabású ilyen napelemes esemény volt...

Suntech – Maxim – SAJ szakmai konferencia

Suntech - Maxim - SAJ szakmai konferencia 2018. június 08., péntek...

GARDENEXPO 2018

Sikeresen zárult a GARDENEXPO-n való részvételünk, ahol elsősorban az...

CONSTRUMA 2018

A hétvégén véget ért a CONSTRUMA 2018as rendezvénye ahol cégünk is...

OTTHON MELEGE 2018 – információ

"Az NFSI ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Otthon Melege Program...

A Construma standon kint járt nálunk az RTL Klub, és Dr- Mokry...

Magyarország energetikai jövőjéről. Kerekasztalbeszélgetés

Részletek a 2018 márciusi kerekasztal beszélgetésből, Dr. Mokry...

Napelem parkok megvalósulása előadás

Napelem parkok megvalósulása Dr Mokry Tamás előadása a IX....

Hazai villamosenergia-portfólió az atomenergiától a napelemig

FÓKUSZBAN: ENERGETIKA FORRADALMA Hazai villamosenergia-portfólió...

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben címmel kerül...

ÚJDONSÁG! – Megérkeztek a SUNTECH napelemek

Közel 20 éves tapasztalat, 80 ország, nemzetközi elismertség. Nálunk is kapható!

2018-as változások a Napelemes hitelekben

Újdonságok és változások Napelemes hitelekben, amikről mindenképpen tudnia kell.

- a kedvezményezett neve: Tiszta Energiák Kft. 
- a projekt címe: A Tiszta Energiák Kft. humán-erőforrás-fejlesztése munkahelyi képzések által
- a szerződött támogatás összege: 20.721.311 Ft
- a támogatás mértéke (%-ban): 100%
- a projekt tartalmának bemutatása:  célunk, hogy dolgozóink számára új szakmai és gyakorlati kompetenciákat, ismereteket biztosítsunk a hatékonyabb működés, színvonalasabb szolgáltatás  és szociális kapcsolataink fejlesztése érdekében.
- a projekt tervezett befejezési dátuma:2019.07.15. - 2021.03.31.
- projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00141