LONGI NAPELEM

A világ legnagyobb monokristályos napelem gyártójának csúcsminőségű LONGI napelem termékei immár Magyarországon is elérhetőek a Tiszta Energiák képviseletében

a LONGI napelem gyártó számokban

$ 1
milliárd cég vagyon

Termékeik között megtalálhatóak a hagyományos polikristályos napelemek mellett, a félcellás- és a Maxim optimalizált Smart napelemek is. 

$ 1
milliárd cég éves bevétele

Képviseletei vannak Kína mellett Ausztráliában, az Egyesült Államokban, több EU-s országban és most már Magyarországon is.

1 GW
éves kapacitás

 

Hivatalosan elfogadott iparági szabvány megalkotója.

LONGi Felirat Fej 768x263, Tiszta Energiák Kft.
5d63aa0372b55 Vertical, Tiszta Energiák Kft.

LONGI CÉG áttekintése

A LONGi SOLAR 2020 óta a világ legnagyobb napelem beszálítója immár harmadik éve, és egyben a világ egyik legnagyobb napelemes technológiai vállalata. A cég a LONGi Green Energy Technology leányvállalata, amelyet 2000-ben alapítottak. A LONGi több mint 60 000 embert foglalkoztat világszerte, és több mint 30 telephelyet és 30 gyártóüzemet üzemeltet. Üzletágai magukban foglalják az ingot, wéferek, cellák és napelemek gyártását, valamint hidrogén előállítását is. A vállalat célja a CO2-mentes világ felé vezető fejlődés további előmozdítása. 2021 óta a LONGi zsinórban 14 alkalommal döntötte meg a legmagasabb cellahatékonyság világrekordját, míg a legújabb HPBC
cellatechnológiára épülő moduljaival nagyon magasra tette a lécet versenytársai számára.

Világrekordok a LONGi Solarnál

Legmagasabb PERC napelem cella hatásfok: 23,6%

Legmagasabb PERC napelem modul hatásfok: 20,41%

Longi: kutatás-fejlesztés

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológia egyik legnagyobb fejlesztője. Éves árbevételének rendszerint 5-7%-át költi kutatás-fejlesztésre, ezzel ezen a téren is vezető helyen áll a világ napelemgyártói között. Kutatás-fejlesztési részlege világszerte kimagaslóan sok, több mint 460 főt foglalkoztat. A vállalat több, mint 260 bejegyzett szabadalommal rendelkezik a monokristályos szilícium szelet, napelem cella és napelem modul gyártás területén.

A LONGi Solar mono PERC technológiája

Az utóbbi években a monokristályos napelem előállítási költségének csökkenésével a technológia jelentős térnyerése figyelhető meg a polikristályos technológiával szemben. A mono technológia egyre inkább visszahódítja piaci részesedését a polikristálytól, és a közeljövőben várhatóan vissza is veszi a piacvezető szerepet.
A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban
elterjedt. A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

Perc cella

A PERC cella passzivált hátsó oldallal és lézeres barázdálási eljárással rendelkezik, ami jelentősen javítja a cella hatékonyságát.

5d5df890c54ae 1024x693, Tiszta Energiák Kft.
5d006ed341a53 1024x510, Tiszta Energiák Kft.

Nagy energia hozam

  • Kiemelkedően alacsony besugárzási teljesítmény
  • Alacsony teljesítmény-hőmérséklet együttható
  • Alacsony üzemi hőmérséklet

Ezek a műszaki teljesítmények és technológiai fejlesztések együtt  magas energiahozamot eredményeznek.

A PERC technológiáról bővebben >>

A LONGi Solar félcellás technológiája

5d0070de6785e, Tiszta Energiák Kft.

A félcellás szerkezet azt jelenti, hogy a napelem cellát két külön részre vágjuk infravörös lézerrel, ezáltal a felére csökkentjük a működési áramot. A hőveszteség jelentősen csökken, és a modul teljesítménye 2% -kal nő. A modul megbízhatósága is javul.

LONGi HI-MO 6

Fokozott energiatermelési hatékonyság
a technológiai innováció révén

longi hi-mo

A HPBC (Hybrid Passived Back Contact) egy nagy hatékonyságú napelem-technológia új generációja, amely egyedülálló az elülső busbar mentes kialakításában.

A HPBC cella technológia jelentősen javíthatja a cella fényelnyelési és fotoelektromos konverziós képességeit a cella belső szerkezetének módosításával, és ezáltal hatékonyan növelheti a modul kimeneti teljesítményét.

A HPBC cellás technológiával felszerelt modulok nagyobb mennyiségű energiát képesek előállítani magas hőmérsékleten és alacsony besugárzási körülmények között, valamint kiváló moduldegradációs értékekkel is bírnak.

A globális energiatermelési szimulációk során a Hi-MO 6 modulok jelentős energiatermelési előnyt mutattak a PERC-termékekkel szemben, átlagosan akár 10%-kal magasabb energiatermeléssel, azonos körülmények között

Alacsonyabb melegpont (hot spot) hőmérséklet

A kis területű árnyékok túlmelegedést  okozhatnak az érintett részeknél. Ezt a jelenséget „hot spot”-nak nevezik. A hosszan tartó túlmelegedés visszafordíthatatlan károkat okozhat az adott modulban. 

Mivel a félcellás modulok húrárama a teljes cellás modulok fele, a túlmelegedett pontok hőmérsékletét nyilvánvalóan alacsonyabb. A LONGI által végzett tesztek azt mutatják, hogy a hőmérséklet különbség akár s 10-20 ℃ is lehet. Ez növeli a napelem modul hosszú távú megbízhatóságát.

5d00713e0cec3 1024x343, Tiszta Energiák Kft.
5d00718f360ed, Tiszta Energiák Kft.

Alacsonyabb üzemi hőmérséklet

A félcellás napelemnek felére csökken a működési árama, ezáltal a hőveszteség jelentősen csökken. Az üzemi hőmérséklet ennek megfelelően csökken, javul a modul megbízhatósága és teljesítménye.

Tudjon meg még többet!

LONGi SOLAR szakmai nap, 2018 november Lurdy ház
Tekintse meg a szakmai napon elhangzott előadásokat felvételről.

LONGi NYILATKOZAT A TISZTA ENERGIÁK KFT. PARTNERI STÁTUSZÁRÓL

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.