LONGI NAPELEM

A világ legnagyobb monokristályos napelem gyártójának csúcsminőségű LONGI napelem termékei immár Magyarországon is elérhetőek a Tiszta Energiák képviseletében

a LONGI napelem gyártó számokban

$ 1
milliárd cég vagyon

Termékeik között megtalálhatóak a hagyományos polikristályos napelemek mellett, a félcellás- és a Maxim optimalizált Smart napelemek is. 

$ 1
milliárd cég éves bevétele

Képviseletei vannak Kína mellett Ausztráliában, az Egyesült Államokban, több EU-s országban és most már Magyarországon is.

1 GW
éves kapacitás

 

Hivatalosan elfogadott iparági szabvány megalkotója.

LONGi Felirat Fej 768x263, Tiszta Energiák Kft.
5d63aa0372b55 Vertical, Tiszta Energiák Kft.

LONGI CÉG áttekintése

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológiával foglalkozó, vertikálisan integrált LONGi Green Energy Technology cégcsoport napelem cella- és modulgyártó vállalata. A cégcsoport tagja még a LONGi Silicon monokristályos szilícium ingot- és szeletgyártó vállalat, valamint a mono technológiájú napalemparkokat kivitelező LONGi Energy.
A LONGi Solar 2000. februári alapítása óta elkötelezett híve a monokristályos szilícium technológián alapuló napelem kutatás-fejlesztésének, gyártásának és világszerte történő értékesítésének, a legjobb fajlagos költségű megoldást kínálva ezzel a piacon. Mára a világ legnagyobb mono napelem cella és modul gyártója: 6,5 GW-os termelésével 16%-os piaci részesedéssel bír a mono napelem gyártásban. Ezzel Kína legnagyobb és a világ 3. legnagyobb nemzetközi napelem beszállítója.
A tervek szerint 2020-ra 20 GW-ra bővített gyártókapacitásával a világ legnagyobb napelemgyártójává válik.

Világrekordok a LONGi Solarnál

Legmagasabb PERC napelem cella hatásfok: 23,6%

Legmagasabb PERC napelem modul hatásfok: 20,41%

Longi: kutatás-fejlesztés

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológia egyik legnagyobb fejlesztője. Éves árbevételének rendszerint 5-7%-át költi kutatás-fejlesztésre, ezzel ezen a téren is vezető helyen áll a világ napelemgyártói között. Kutatás-fejlesztési részlege világszerte kimagaslóan sok, több mint 460 főt foglalkoztat. A vállalat több, mint 260 bejegyzett szabadalommal rendelkezik a monokristályos szilícium szelet, napelem cella és napelem modul gyártás területén.

A LONGi Solar mono PERC technológiája

Az utóbbi években a monokristályos napelem előállítási költségének csökkenésével a technológia jelentős térnyerése figyelhető meg a polikristályos technológiával szemben. A mono technológia egyre inkább visszahódítja piaci részesedését a polikristálytól, és a közeljövőben várhatóan vissza is veszi a piacvezető szerepet.
A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban
elterjedt. A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

Perc cella

A PERC cella passzivált hátsó oldallal és lézeres barázdálási eljárással rendelkezik, ami jelentősen javítja a cella hatékonyságát.

5d5df890c54ae 1024x693, Tiszta Energiák Kft.
5d006ed341a53 1024x510, Tiszta Energiák Kft.

Nagy energia hozam

  • Kiemelkedően alacsony besugárzási teljesítmény
  • Alacsony teljesítmény-hőmérséklet együttható
  • Alacsony üzemi hőmérséklet

Ezek a műszaki teljesítmények és technológiai fejlesztések együtt  magas energiahozamot eredményeznek.

A PERC technológiáról bővebben >>

A LONGi Solar félcellás technológiája

5d0070de6785e, Tiszta Energiák Kft.

A félcellás szerkezet azt jelenti, hogy a napelem cellát két külön részre vágjuk infravörös lézerrel, ezáltal a felére csökkentjük a működési áramot. A hőveszteség jelentősen csökken, és a modul teljesítménye 2% -kal nő. A modul megbízhatósága is javul.

Alacsonyabb melegpont (hot spot) hőmérséklet

A kis területű árnyékok túlmelegedést  okozhatnak az érintett részeknél. Ezt a jelenséget “hot spot”-nak nevezik. A hosszan tartó túlmelegedés visszafordíthatatlan károkat okozhat az adott modulban. 

Mivel a félcellás modulok húrárama a teljes cellás modulok fele, a túlmelegedett pontok hőmérsékletét nyilvánvalóan alacsonyabb. A LONGI által végzett tesztek azt mutatják, hogy a hőmérséklet különbség akár s 10-20 ℃ is lehet. Ez növeli a napelem modul hosszú távú megbízhatóságát.

5d00713e0cec3 1024x343, Tiszta Energiák Kft.
5d00718f360ed, Tiszta Energiák Kft.

Alacsonyabb üzemi hőmérséklet

A félcellás napelemnek felére csökken a működési árama, ezáltal a hőveszteség jelentősen csökken. Az üzemi hőmérséklet ennek megfelelően csökken, javul a modul megbízhatósága és teljesítménye.

Tudjon meg még többet!

LONGi SOLAR szakmai nap, 2018 november Lurdy ház
Tekintse meg a szakmai napon elhangzott előadásokat felvételről.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.