Lakossági: +36 20 33 13 999 / Viszonteladói: +36 20 434 7422 robotka.tamas@tisztaenergiak.hu

Lakossági napelem

Lakossági napelemes rendszerek

Szeretné csökkenteni, vagy akár teljesen lenullázni havi villanyszámláját?
Napelem vásárlásán gondolkozik? Akkor a legjobb helyen jár! Itt minden szükséges információt megtudhat a napelemekről, hogy mennyi idő alatt térülhet meg a napelem ára, és hogy milyen technológiák közül válogathat.

Könnyen érthető, rövid ismertetők a napelemes rendszerekről

Napelemmel a földért, a környezetért

•  A magyarországi napelemes piac egyik legnagyobb kis- és nagykereskedése vagyunk MW feletti raktárkészlettel

 Csak napelemes rendszerekkel foglalkozunk, azon belül viszont mindennel: lakossági hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek, szigetüzemű napelem rendszerek, napelemes szivattyúk és naperőművek

 30 fő állandó, bejelentett alkalmazott dolgozik nálunk, közel 1000 db napelem rendszert telepítettünk már az ország összes megyéjében.

 Árbevételünk meghaladja az 1 milliárd forintot, ami kizárólag napelemes rendszerek építéséből származik

 Cégünk több, mint 8 éve működik, a cég saját tőkéje meghaladja a 200 millió forintot

  A cég 3 magyar tulajdonosa a cég 3 elkötelezett ügyvezetője a mai napig, akik a szakmai szervezetekben is aktív részt vállalnak

 Egyik alapítónk és egy vezető munkatársunk részéről fejenként 15 év napelemes szakmában eltöltött tapasztalat, aminek révén a világ 4 kontinensénrendelkezünk referenciákkal

 A világ vezető márkáit forgalmazzunk (Jinko Solar, Canadian Solar, Solitek, Fronius, SAJ, Solaredge, SFlex, Profiness, Santon …….), s ebből építjük fel napelemes rendszerét, ami ne feledje 30+ évre szól!

 Folyamatosan keressük a leginnovatívabb megoldásokat. Magyarországon elsőként telepítettünk és forgalmazzuk a napelemenként 3 munkapontos Maxim technológiával gyártott napelemeket.

 Megrendelőinknek elintézünk mindent: tervezés, engedélyezetés, kivitelezés, szerviz, karbantartás. Minden egy kézben, így nem mutogathat egymásra egy napelemes park tervezője és a kivitelezője

 Ügyfélközpontú hozzáállás. Munkatársaink magasan képzett kedves emberek, akik a napelemes rendszer megvalósulásának ideje alatt az Ön szolgálatára állnak, s a kivitelezés pár napja után rendet és tisztaságot hagynak maguk után, no meg egy kiválóan működő napelemes rendszert.!

Várjuk megtisztelő ajánlatkérését!

Megbeszélt időpontok betartása, pontos tájékoztatás és segítőkészség. A csapathoz, akik a szerelést végezték csak gratulálni lehet, nagyon összehangolt, gyors, pontos munkát végeztek. Barátainknak és mindenkinek, akik napelemes rendszert szeretnének telepíttetni csak ajánlani, tudom Önöket! Csávás Judit

Vecsés, Álmos utca

A Tiszta Energiák Kft.-vel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. A helyszíni felmérés és árajánlat adás után kiderült, hogy nem csak egy profi csapatról van szó, de a legkedvezőbb ajánlattal is ők jelentkeztek. A megrendelés utáni papírmunkát gördülékenyen lebonyolították, majd rövid várakozás után villámgyorsan felszerelték a paneleket. Precíz és gyors munkájuknak köszönhetően biztos vagyok benne, hogy egy esetleges bővítést is rájuk fogom bízni! Virágh Róbert

Dunakeszi, Málnás utca

Az Önök árajánlata a legjobbak között volt, a saját szempontjaim szerint is. Döntésemben nagy segítséget kaptam a honlapjukról is, meggyőzött arról, hogy a Tiszta Energiák Kft. csapatát bízzam meg a megvalósítással. Jarács István

Érd, Szent István út

MFB 0%-os hitel igénylés

Szeretné növelni lakásának, házának energiahatékonyságát? Mi segítünk az energiaforrás telepítésében, és az ehhez szükséges anyagi forrás csaknem egészének megszerzésében, mindösszesen 10%-os önrészre van szükség.

Kérjen segítséget most az MFB 0%-os hitel igénylésével, GINOP-8.4.1/A-17, VEKOP-5.2.1-17 kapcsoltban.

A hitelprogram a megvalósítás helyszínétől függően két alprogramban valósul meg:

Magyarország területe, a Közép-Magyarország régió (Budapest és Pest megye kivételével):
Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP-8)
Keretösszeg: 105,2 milliárd forint

Közép-Magyarország régió (Budapest és Pest megye):
Versenyképesség Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5)
Keretösszeg: 9,41 milliárd forint

 

Nézzünk egy kis általános tájékoztatást:

Érdekel, tovább olvasok!

 • magánszemélyek, társasházak, lakásszövetkezetek igényelhetik minimum 10%-os saját forrás mellett.
  • Saját forrás:A Saját Forrás elvárt mértéke a Projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A Saját Forrásba a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A Hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja a Saját Forrás terhére is elszámolható.
 • a hitelösszeg természetes személy esetében minimum 500ezer, maximum 10millió Ft.
 • társasházak, lakásszövetkezetek esetében minimum 500ezer, maximum 7millió Ft
 • A hitel futamideje maximum 20 év

 

A hitel feltételei:

 • a hitel lejáratakor még nem töltötte be a 75. életévét
 • 2millió Ft hitelösszeg alatt adóstárs bevonása lehet szükségszerű, 2millió Ft felett jelzálogjog kerül bejegyzésre
 • a hiteligénylő a támogatott ingatlan tulajdonosa, vagy résztulajdonosa
 • a beruházással érintett ingatlan a hiteligénylő állandó lakhelye, vagy ideiglenes tartózkodási helye
 • a hiteligénylőnek a lakossági központi hitelinformációs rendszer (KHR) hitelszerződés nyilvántartása alapján nincs nyilvántartott hitelmulasztása, vagy ha volt, akkor az nem veszteségleírással rendeződött
 • a hiteligénylő, és az esetleges adóstárs jövedelme fedezi a hitel törlesztését
 • az igénylő adó-, és köztartozás mentes, továbbá nincs 60 napon túli közüzemi díjtartozása sem
 • nem áll magáncsőd eljárása alatt

 

A korszerűsítéssel érintett ingatlanra vonatkozóan:

 

 • Az energia megtakarítást a korszerűsíteni kívánt épület felújítás előtti, meglévő állapotára vonatkozó hitelesített energetikai tanúsítvánnyal és a korszerűsítés utáni állapotra vonatkozó energetikai előtanúsítvánnyal kell igazolni.
 • a Hiteligénylő rendelkezik a hitelkérelem benyújtását legalább 180 nappal megelőzően jogerőre emelkedett használatbavételi engedéllyel, vagy
 • a Hiteligénylő rendelkezik a hitelkérelem benyújtását legalább 180 nappal megelőzően kibocsátott hatósági bizonyítvánnyal (a használatbavételre vonatkozóan), vagy
 • a használatbavételt a hatóság tudomásul vette a hitelkérelem benyújtását legalább 180 nappal megelőzően (Használatbavétel tudomásulvételi eljárás keretében).

 

 

Kezelési költség: Nem kerül felszámításra.

Rendelkezésre tartási jutalék: Nem kerül felszámításra.

Előtörlesztési díj: Nem kerül felszámításra.

Szerződésmódosítás díja: Nem kerül felszámításra.

Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap.

Találja meg az Önhöz legközelebb lévő MFB pontot, használja a teljes listát, vagy az interaktív kereső-t

A hitelprogram pályázati kiírásai a kormányzati portálon:

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel.

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel.

 

 

KONTINENSEN

ÉV TAPASZTALAT

ELÉGEDETT ÜGYFÉL

kW NAPELEM TELEPÍTVE

Referencia: ízelítő a több mint 1000 telepítésünkből

InterSolar

InterSolar újdonságok

A PERC egy betűszó, angolul a Passivated Emitter and Rear Contact kifejezés rövidítése.

A PERC technológiával készített napelem cellák felépítése teljesen eltér a hagyományos napelemekétől. A PERC  cellák hátlapjára egy dielektromos alumínium vezetőréteget visznek fel, ami a  cellán egyébként hasznosítatlanul áthaladó fény egy részét is visszatükrözi, visszavezetve azt az áramtermelés folyamatába. Ezt az eljárást hívják hátoldali passziválásnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnék többet tudni...

A PERC napelem hasznosítani tudja a fény infravörös hullámhosszát is. A fénynek ezt a tartományát az emberi szem már nem látja, hanem hőként érzékeljük, tehát leegyszerűsítve azt is mondhatjuk, hogy a PERC napelem a hő egy kis részét is képes áramtermelésre fordítani.

 

 

 

Mit tud még egy PERC technológiás napelem panel?

Ugyan nem magának a PERC technológiának, hanem az általában vele kombinálva alkalmazott felületi reflexió-csökkentő réteg, avagy tükröződés-mentesítő bevonat (ARC = Anti-Reflective Coating) alkalmazásának köszönhetően javul a napelem fényelnyelő képessége, kedvezőtlenebb fényviszonyok mellett is. Így a  panel napfelkeltekor a szórt fény hatására  már hamarabb elkezd termelni illetve naplementekor tovább üzemel, valamint felhős idő esetén is jobban teljesít, mint a hagyományos napelemek.

A PERC egyébként bármilyen típusú szilícium cellával alkalmazható lenne, mégis a gyakorlatban jellemzően monokristályos napelemekben alkalmazzák.

Ezen technikák együttes hatásának köszönhetően javul a napelem fény elnyelésének és elektronokká alakításának a képessége, azaz nő a napelem áramtermelő teljesítménye, a hagyományos panelekhez képest akár 11%-kal is!

Mennyire kiforrott technológia a PERC?

Érdemes tudni, hogy a PERC technológiát 1984-ben fejlesztették ki és mostanra, azaz több mint 30 évvel a feltalálása utánra vált ipari tömeggyártásra éretté.

A PERC példája is jól mutatja, hogy a napelemes iparban radikális technológiai ugrásokra, magyarán csodaszámba menő újításokra nem érdemes számítani, se a hozamnövekedést, se a piaci térhódítás sebességét illetően. A legtöbb ilyen újdonság is csupán 2-3%-os hozamnövekedést eredményez és hosszú évek, évtizedek kellenek ahhoz, hogy egy újdonság ipari méretekben is elterjedt, kiforrott technológiává váljon.

Kiszorítja-e a PERC technológia a hagyományos napelemeket?

Semmi esetre sem. A PERC mellett a hagyományos napelemnek továbbra is megmarad a létjogosultsága.

A hagyományoshoz képest többet hoz ugyan a PERC napelem, azonban ez a többlet a költségekbe is beépül, ezért egy PERC napelemnek az ára is magasabb a hagyományosénál. Mivel a cellákat gyártó gépsorokat komoly költségek árán teljesen át kell állítani erre a technológiára, így a gyártók körében az elterjedése fokozatosan várható és a piaci előrejelzések szerint 2030-ra is várhatóan a teljes kínálatnak csupán 30-40%-a lesz PERC technológiás napelem.

Ezért a döntésnél semmiképpen nem szabad arra várni, hogy pár év múlva már mindenki PERC napelemmel fog a piacon jelentkezni, hagyományos napelem árban.

Sokkal inkább érdemes azt mérlegelni, hogy a PERC által kínált előnyök megérik-e adott beruházás esetében a magasabb induló költségeket. Ezek az előnyök elsősorban kedvezőtlen fényviszonyok és az igényhez képest szűkösen rendelkezésre álló tetőfelület esetén érvényesülnek.

Bemutató rendszerek

Alábbegy minta rendszer éles adatai láthatók, valós időben.

A rendszerek termelését a beépített kommunikációs eszköz segítségével folyamatosan monitorozzuk és közzétesszük.

 

Napelemes rendszer élő adatai:

34,96 kW, Nyírbátor

 2011 év végén a Nyírbátori Szakrendelő tetején telepítettünk egy 152 db 230 wattos polikristályos napelemből álló 34,96 kW teljesítményű napelem rendszert, ami két SMA STP 17000 inverterrel táplál vissza a hálózatra. A rendszerhez, – miután a helyi adottságok erre lehetőséget biztosítottak – 2013.06.11-én telepítettünk a rendszer folyamatos távfelügyeletét lehetővé tevő webboxot. A napelem rendszer termelési adatait az alábbiakban közzétesszük.