Lakossági napelem

Szeretne megszabadulni villanyszámlájától?

Kérjen tőlünk személyre szabott lakossági napelem ajánlatot álmai megvalósításához!

NAPELEM KALKULÁTOR

Mennyi napelemre van szükségem?

napelemes rendszerben gondolkodik
és gyors válaszokat szeretne?

Keresse kollégáinkat az Önnek megfelelő lakossági napelem megoldásért!
Lakossagi Napelem 9i 150, Tiszta Energiák Kft.

Ingyenes telefonos tájékoztatás

Vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal! Mi minden esetben visszahívjuk, hogy tájékoztassuk a lehetőségeiről.
Lakossagi Napelem 11i 150, Tiszta Energiák Kft.

ingyenes előminősítés

Nem biztos benne, hogy otthona alkalmas napelem telepítésre? Küldje el háza fényképeit és mi egy munkanapon belül megmondjuk!
Lakossagi Napelem 10i 150, Tiszta Energiák Kft.

ingyenes személyes tanácsadás

Nagy tapasztatalattal rendelkező kollégáink szívesen látják irodánkban, ahol a saját napelemes teszt rendszerünket is megismerheti testközelből.

amennyiben kérdése van, keressen minket az alábbi telfonszámon

Először jár oldalunkon?
Nem tudja, hol is kezdje?
Keressen minket telefonon és választ kap kérdéseire!
Kérje visszahívásunkat és választ kap kérdéseire!
+36 20 331 3999

Napelem rendszert szeretne Budapesten vagy az ország más területén ?

Szeretne megszabadulni villanyszámlájától?

Kérjen tőlünk személyre szabott ajánlatot álmai megvalósításához!

Kalkuláljon!

Napelem kalkulátorunk segítségével könnyedén és gyorsan kiszámíthatja, mekkora napelemes rendszerre van szüksége.

Tekintse meg árainkat!

Normál vagy smart napelemek.
Mindkettőre van megoldásunk.
Kattintson bővebb információért!

50%-os otthonfelújítási támogatás

Figyelmébe ajánljuk az 50%-os Otthonfelújítási támogatást.

Erről további információkat az alábbi gombra kattintva kaphat:

 

50%-os
támo-
gatás

"Már régóta kacérkodtam az otthoni napelemes rendszer gondolatával, de amikor személyesen is megismertem a céget és az általa képviselt értékeket, nem volt kérdés, hogy a Tiszta Energiákat bízom meg a kivitelezéssel. Elhivatottak, gyorsak, pontosak, a kivitelezésben alaposak. És tudom, hogy ezt a hozzáállást nemcsak nekem tartogatják. Az előkészítés és telepítés során a cég egyes részlegei között gördülékeny és hatékony az együttműködés. Azóta ezrével csorognak át a tetőmön a kilowattok, miközben több tonnányi szén-dioxidtól óvtam meg a légkört. Mit mondjak - felvillanyoz!"
Kovács András Péter
humorista, író, a hazai stand-up comedy egyik képviselője

Mi az a 3 dolog, amit biztosan el kell döntenie, ha napelemes rendszert szeretne?

1. Műszaki tartalom

Napelem Lakossagi 1 1 300x149, Tiszta Energiák Kft.A megfelelő műszaki tartalom megtalálása a műszaki beállítottságúaknak egy újabb kellemes kihívás, amibe aprólékosan beleáshatják magukat és már-már a téma szakértőjévé válhatnak. Viszont gondolnunk kell azokra is, akiknek a sok műszaki paraméter teljesen átláthatatlan és a kutatás csak egy újabb púp a hátára. Nézzünk néhány objektív megállapítást, ami reményeink szerint mindkét csoportnak segít, hogy jobban megismerhesse, mire is van szüksége.

Az első kérdés általában, hogy melyik napelem a jobb, a polikristályos vagy a monokristályos? A rövid válasz, hogy termelés szempontjából Magyarország éghajlatán szinte mindegy. A rendszer egészének hozama más összetevőktől, illetve körülményektől sokkal jobban függ.

Ha a napelem árakat nézzük, akkor a poli napelem olcsóbb, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb is! Egyszerűen csak még olcsóbb a gyártástechnológiája.

A választás során egy gyakori szempont, hogy kicsi a rendelkezésre álló tetőfelület. Ebben az esetben érdemesebb monokristályos paneleket telepíteni, mivel ezeknek nagyobb az egységnyi felületre (napelem táblára) vetített teljesítménye (átlagos mono napelem 320-330 W, átlagos poli napelem 295-300 W)

Egy másik gyakori szempont az esztétika. A mono napelemek fekete színűek, míg a polik napelemek kékek. Valakinek az egyik szimpatikusabb, valakinek a másik, de érdemes a vásárlás előtt alaposan szemügyre venni a terméket, hogy a telepítés után ne legyen keserű a szájíz.

A következő kérdés a gyártó. Sokan esküsznek rá, hogy az ő termékük európai, de sajnos ez a legtöbb esetben csak egy marketing fogás. Attól, mert egy cégnek van egy németországi irodája, attól még nem lesz valaki európai gyártó. Egyébként pedig nem is baj, ha nem európait választunk, ugyanis a legnagyobb gyártók mind kínaiak és egy nemrég megjelent német tanulmány alapján ezek a gyártók minőségben verik az európaiakat. Csak az a fontos, hogy nagy gyártó termékét válasszuk, mert a kis cégek nem fogják tudni hozni az elvárt minőséget.

Ha egy összefüggő árnyékmentes tetőfelülettel rendelkezünk, akkor a hagyományos napelem is lehet tökéletes választás, viszont ha több tájolásunk van, vagy időszakos árnyék vetül a tetőre, akkor érdemes elgondolkodni az okos napelemes rendszer használatában. Az okos napelemes rendszereknél többféle megoldás létezik, vannak okos napelemesek és okos inverteresek. Mindkettőnek megvannak az előnyei is és a hátrányai is, ezért mielőtt dönt érdemes mindkét technológiát megismerni.
Ez a kérdés szorosan összefügg azzal, hogy hagyományos, okos napelemes, vagy okos inverteres rendszert választunk-e. Ha hagyományost, vagy okos napelemest, akkor számos európai és kínai gyártó terméke közül választhatunk. A legtöbb gyártó kínál monitoring rendszert (amivel a termelés akár a telefonunkon keresztül is nyomon követhető) és általában 5 év garanciát. Mivel a műszaki paraméterek nagyon hasonlóak, ezért érdemes kikérdezni a hivatalos szervizt, hogy melyik tipusról, milyen tapasztalatai vannak.

2. Finanszírozás

Napelem Lakossagi E1584438459490 300x150, Tiszta Energiák Kft.

Mielőtt belevágnánk egy lakossági napelem beruházásba, fontos tisztában lennünk a finanszírozási lehetőségeinkkel. Magánszemélyek részére a készpénzes finanszírozást mellett lehetőség van lakástakarékpénztári megtakarításunk felhasználására, vagy akár igénybe vehetünk különböző banki hitelkonstrukciókat is. Jelenleg ezek közül az MFB 0%-os hitel nyújtja a legkedvezőbb feltételeket. Nézzük át a folyamatot készpénzes és MFB 0%-os hitel esetén.

UPDATE! 2020. november 5-től Ideiglenesen szüneteltetésre kerül a kölcsönkérelmek beadási lehetősége a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó MFB 0%-os hitelprogram esetében. 

A készpénzes beruházás egyszerűbb és sokkal gyorsabb, a szerződéskötést követő 3 hónapon belül már üzemelő lakossági napelem rendszerünk lehet.

 
 1. Megrendelés
  A megrendeléssel párhuzamosan indul az áramszolgáltatói engedélyeztetés is. Ehhez szükség van az áramszolgáltató által előírt dokumentumok hiánytalan kitöltésére. A folyamattól nem kell tartani, manapság már szinte rutinszerűen megy minden.
 2. Engedélyeztetés, telepítés szervezés
  Az áramszolgáltatónak egy hónapja van a beadott igénybejelentést megvizsgálni és elküldeni a Műszaki-gazdasági tájékoztatót, amiben közli a hálózatra csatlakoztatás feltételeit. Az esetek döntő többségében az igénybejelentést fenntartások nélkül jóváhagyják és így a folyamat haladhat tovább.A következő lépés, hogy a Műszaki-gazdasági tájékoztató alapján beadásra kerül a csatlakozási dokumentáció, aminek elbírálására újabb 30 nap áll rendelkezésükre.A telepítési időpont leegyeztetésével általában nem várjuk meg a csatlakozási dokumentáció jóváhagyását, hanem már hamarabb keressük Önt.
 3. Telepítés
  A korábban megbeszélt időpontban telepítjük a napelemes rendszert és jelezzük az áramszolgáltató felé, hogy a rendszer készen áll a hálózatra csatlakozásra.
 4. Villanyóra csere
  A készre jentés után az áramszolgáltató postán kiküldi a szerződés módosítást. Ezt érdemes személyesen bevinni az egyik ügyfélszolgálati irodájukba, ahol időpontot is tudnak egyeztetni az óracserére. A megbeszélt időpontban az áramszolgáltató szakemberei kicserélik a mérőórát és elindítják a rendszert.
 

Az MFB 0%-os hitelnél párhuzamosan zajlik a banki hitelbírálat és az áramszolgáltatói engedélyeztetés. Általában az engedélyeztetés a gyorsabb, így a banktól függ, hogy milyen hamar lehet napelemes rendszerünk. Az eddigi tapasztalataink alapján van ahol három hónap alatt ez is lezajlik, de találkoztunk már egy hat-nyolc hónapja húzódó üggyel is. Sajnos itt a banki ügyintéző rátermettségén nagyon sok múlik.

 

3. Melyik napelemes cég

Napelem Lakossagi 5 1 300x146, Tiszta Energiák Kft.Az egész életünk döntések sorából áll. Döntés az is, hogy milyen céget bízunk meg a napelemes rendszerünk telepítésével. Jelenleg a hazai piacon nagyon nagy a verseny a lakossági napelemes cégek között. Nézzünk néhány szempontot, ami alapján talán könnyebb választanunk.

 

Azért fontos ez a kérdés, mert amikor rendszert választunk, akkor elkerülhetetlenül egy céget is választunk. A lakossági napelemes rendszerek esetében az átlagosnál jóval magasabbak a garanciaidők, amit a cégnek tudnia kell biztosítani számunkra.

Ehhez kapcsolódóan fontos, hogy legyen szervizszolgáltatás, valamint stabil pénzügyi háttér.

Erről leginkább egy személyes találkozón lehet meggyőződni, de természetesen, ha nem tudunk ellátogatni a cég telephelyére, akkor telefonon is jól ki lehet kérdezni a dolgozókat

Manapság rengeteg szakértővel és hozzáértővel lehet találkozni akár az ismeretségi körünkben, akár a különböző internetes fórumokon. Az ezekben a körökben hallott városi legendákat érdemes megbeszélni a cég dolgozóival, így könnyen tesztelhetjük, hogy egy hasonló „szakértővel” vagy egy valóban hozzáértő szakemberrel van dolgunk. Ezen kívül a cégek weboldala is lehet informatív, ha csak a felszínt súroló marketing szagú írásokkal találkozunk és nincs mélyebb műszaki tartalom, akkor az is beszédes.

Napelem

önerőből történő finanszírozás esetén

Napelem

MFB hitelből történő finanszírozás esetén

A napelem telepítés 4 legfontosabb lépése

ÖNERŐBŐL TÖRTÉNŐ FINANSZÍROZÁS ESETÉN​

Szerződéskötés
A szerződéskötéssel párhuzamosan az áramszolgáltatói engedélyeztetést is elindítjuk. Ehhez szükségünk van az áramszolgáltató által előírt dokumentumokra.
30% előleg befizetése
Hogy pontosan melyek ezek, azt ide kattintva érheti el:
1
Szerződéskötés
Engedélyeztetés és műszaki előkészítés
Megszerezzük az áramszolgáltató jóváhagyását és egyeztetünk Önnel a napelemes rendszer telepítésének időpontjáról. A kitöltött dokumentumok birtokában beadjuk az áramszolgáltatónak a napelemes rendszer csatlakoztatásáról szóló igénybejelentésünket. A szolgáltatónak 30 napja van, hogy az igénybejelentést megvizsgálja és elküldje a Műszaki-gazdasági tájékoztatót, amiben közli a hálózatra csatlakoztatás feltételeit. Az esetek döntő többségében az igénybejelentésünket fenntartások nélkül jóváhagyják és így a folyamat haladhat tovább. A következő lépés, hogy a Műszaki-gazdasági tájékoztató alapján összeállítjuk a csatlakozási dokumentációt, amit szintén benyújtunk az áramszolgáltatónak. Ennek elbírálására is 30 napjuk van. A telepítési időpont leegyeztetésével általában nem várjuk meg a csatlakozási dokumentáció jóváhagyását, hanem már hamarabb keressük Önt.
2
Engedélyeztetés és műszaki előkészítés
Telepítés
A megbeszélt időpontban telepítjük a napelemes rendszert és jelezzük az áramszolgáltató felé, hogy készen áll a hálózatra csatlakozásra.
Fennmaradó 70% kifizetése
3
Telepítés
Villanyóra csere
Az áramszolgáltató szakemberei kicserélik a mérőórát és elindítják a rendszert.
4
Villanyóra csere

Napelem tudástár

Kérjen visszahívást, vagy keressen minket az alábbi telefonszámon!

szolgáltatásaink

Ha napenergia felhasználásról,  napelemről, naperőmű telepítésről van szó,
akkor minket nem lehet zavarba hozni.
Legyen Önnek is árama a Napból!

Előminősítés

Kétségei vannak, hogy megéri-e egyáltalán? Mi megvizsgáljuk és megosztjuk Önnel a tényeket!
Kollégáink csak olyan rendszert javasolnak, mely valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Személyre szabott megoldás

Többféle technológiát forgalmazunk, így a különleges helyzetekre is van megoldásunk.

Rugalmas finanszírozás

Készpénz, pályázat, hitel, lakástakarékpénztár?
Válassza bármelyiket, mi szívesen látjuk, sőt még segítünk is.

Személyes kapcsolattartás

Értékesítő kollégáink az egész folyamatot végig kísérik, így ha kérdése van hozzájuk mindig fordulhat.

Saját raktárkészlet

Magyarország egyik legnagyobb napelemes raktárkészletével rendelkezünk. Nézze meg mit vásárol! Látogasson meg minket és megmutatjuk.

Teljeskörű engedélyeztetés

Nem kell az áramszolgáltatóval viaskodnia, meghatalmazottként ezt a terhet levesszük a válláról.

Fix ár

A szerződésünkhöz tartjuk magunkat, nincsenek rejtett költségek.

Biztos garanciális feltételek

Forgalmazóként mi vállaljuk a garanciális ügyintézést, Önnek nem kell foglalkoznia a gyártókkal.

Szerviz

Mi nem küldjük a hivatalos szervizhez, hiszen mi magunk vagyunk azok.
A szerviz tevékenységet saját kollégáink végzik.

Munkatársaink

Lakossági ajánlatkérés, MFB-s ügyintézés kapcsán keressen minket bizalommal!

Robotka Tamas 2 285x300, Tiszta Energiák Kft.

Robotka Tamás

LAKOSSÁGI ÜZLETÁGVEZETŐ

Havasi Eva Tiszta Energiak 300x300, Tiszta Energiák Kft.

Bathó-Havasi Éva

LAKOSSÁGI ÉRTÉKESÍTÉS

CSOPORTVEZETŐ

Melinda Tiszta Energiak 300x300, Tiszta Energiák Kft.

Sarkadi Melinda

LAKOSSÁGI ÜGYFÉL

SPECIALISTA

Encz Timi Tiszta Energiak, Tiszta Energiák Kft.

Encz Tímea

KAPCSOLATTARTÓ -

KÜLSŐS ÜZLETKÖTŐK

Haluska Zoltan 300x300, Tiszta Energiák Kft.

Haluska Zoltán

ÉRTÉKESÍTÉSI TANÁCSADÓ

kapcsolattartó -

építési vállalkozók

MGyöngyösi Zoltán 300x300, Tiszta Energiák Kft.

Gyöngyösi Zoltán

Lakossági ügyfél

specialista

MTóth Zoltán 300x300, Tiszta Energiák Kft.

Tóth Zoltán

Értékesítési tanácsadó

Kapcsolattartó –

külsős üzletkötők

Vélemények

Lakossagi Napelem 3 1024x575, Tiszta Energiák Kft.

SIKER

Köszönjük, érdeklődését!

Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

hello
.