Keresés
Close this search box.

Rólunk

Tiszta Energiák a Földért és az emberért!

 A cégünk neve nem csak egy jól hangzó szlogen, hanem az alapelvünk és hitvallásunk is egyben, amit 2019-ben Üzleti Etikai díjjal is elismertek. Küldetésünknek tartjuk, hogy minél többen nyerhessenek áramot a Napból, ami hosszútávú, környezetbarát és fenntartható megoldás mindannyiunk számára. Több mint 13 év és 5000 telepítés tapasztalatával a hátunk mögött várjuk jelentkezését, legyen szó pár darabos háztartási méretű rendszerről vagy több ezer darabos naperőműről.

2022 - ISMÉT REKORD ÉV
Az Otthon Felújítási Támogatás és a rezsicsökkentés eltörlése minden eddiginél nagyobb keresletet generált a napelemes piacon. A forgalmunk átlépte a tizennégymilliárd forintot. A dolgozói létszám megközelítette a bűvös 100-as számot.
20220826_114647
2022. JÚNIUS - NYITUNK ROMÁNIA FELÉ
Megalapítjuk a Clean Energies SRL-t, a Tiszta Energiák Kft romániai leányvállalatát.
2021 - AZ OTTHON FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS ÉVE
Ez az év az 50%-os támogatásról szól, ami elképesztő kereslet növekedést okozott a lakossági szegmensben. Év végére átléptük a tizenegymilliárd forintos forgalmat és a dolgozói létszám 76 főre emelkedett.
2020 - A COVID19 SEM ÁLLÍTHAT MEG BENNÜNKET
Mindannyiunk számára kihívásokkal teli volt a 2020-as év, de a sok nehézség ellenére hatalmasat fejlődtünk. Az év végével 60 főre növekedett a létszám, a forgalmunk pedig meghaladta a hétmilliárd forintot.
uzleti-etikai-dijat-nyert-aTiszta-Energiak-kft-2019-dijatado-gala-550v
2019. november -
Megnyertük az Üzleti Etikai Díjat
Középvállalati kategóriában cégünk nyerte el az Üzleti Etikai díjat. Cikkünket itt olvashatja >>
IMG 8153, Tiszta Energiák Kft.
2019. szeptember -
Megállapodás a Pappas Autoval
Autós partnerünk a Mercedes/Pappas Auto.
191205 142804 2 XL, Tiszta Energiák Kft.
2019 - Elindítjuk e-mobilitás üzletágunkat
A Tiszta Energiák elért abba a fejlődési fázisba, hogy új üzletág indítására is lehetőségünk adódott. A napelemek mellett számunkra testhezálló területnek bizonyult az e-mobilitás. Ezen belül ELEKTROBIKER márkanév alatt a minőségi elektromos motorokkal és elektromos rollerekkel kezdtünk foglalkozni, melyeket felhasználói oldalról már jól ismertünk.
aaa tanúsítvány
2019. július - AAA
Az eddigi AA-s minősítés után, megkaptuk a Bisnode AAA (Highest Creditworthiness) minősítését, amivel a magyarországi cégeknek csupán a 0,63%-a rendelkezik. Ez Európa legelterjedtebb cégminősítése, amivel a pénzügyi stabilitást díjazzák.
2018. november -
A Huawei partnerei lettünk
A Longi után egy újabb mamutcég választott bennünket partnerének, a világ legnagyobb inverter gyártója, a Huawei. Hatalmas elismerés ez nekünk.
2018 - Megállapodás a Longi Solarral
A cég tovább növekedett, már a jelenlegi helyünkön is csak szűkösen férünk el, de nem szeretnénk elköltözni. Az árbevételünk megközelítette a négy milliárd forintot.
2017 - Kizárólagos SAJ inverter forgalmazók lettünk
A világ legnépszerűbb lakossági inverter gyártójának, a SAJ Electricnek a termékeivel szélesítjük a portfóliónkat.
2017 - Erőműveket építünk
Egy új szegmens jelent meg a napelemes piacon, mely új kihívások elé állított bennünket. Az akadályt sikeresen vettük és bekapcsolódtunk a naperőművek építésébe. Az árbevételünk megközelítette a kétmilliárd forintot.
2016 - Megkezdjük a Maxim napelemek forgalmazását
Már évek óta ismertük a technológiát, de ekkora vált árban megfizethetővé. Sikere azóta is töretlen a lakossági piacon a legnépszerűbb termékünk.
2014 - 2015 - Egy milliárd felett
Ebben az évben a létszám 25 főre növekedett és a forgalmunk meghaladta az egymilliárd forintot. Az új hely a Kunigunda útja 60. Itt 500 m2 raktár és 300 m2 iroda várt minket. A nagyobb helyen jobban kialakulhattak az együtt dolgozó csoportok, létrejöhettek a cégünk gerincét jelentő osztályok.
2013 - Indul a Tiszta Energiák nagykereskedés

A 2012-es KEOP pályázatból erre az évre is akadt bőven telepíteni való, ráadásul az újabb KEOP pályázat is elindult, ahol már bírálónak is felkértek minket. Beindítjuk a nagykereskedelmi üzletágunkat és persze ebben az évben is költözködünk. Az új hely szintén a Bécsi úton egy 200 m2-es iroda 200 m2-es raktárral.
2011 - 2012 - Növekszünk
A fejlődés ezekben az években is folyamatos volt hála a KEOP pályázatoknak, amik felélesztették a céges és önkormányzati szektort is. A létszámunk 8 fő irodai és 5 fő telepítőre növekedett. Ezekben az években sok munkát vállaltunk Németországban, ahol az egyik általunk kivitelezett tetőbe integrált napelemes rendszer építészeti díjat is kapott.
2010 - 2012 -
Az üzlet beindul
2010-ben a ZBR-es pályázatok akkora lendületet adtak a cégnek, hogy kinőttük a Király utcai albérletet és új helyet kellett keresnünk. Az új székhely a Bécsi út 244. lett, ahol 80 m2 iroda és 80 m2 raktár állt rendelkezésünkre.
2009. július -
Tiszta Energiák Kft. születése
Cégünk 2009 júliusában alakult három fővel egy Király utcai lakásban, minimális tőkével a jelenlegi tulajdonosokkal. Akkoriban kezdett Magyarországon elindulni a lakossági piac, elhárultak az akadályok a napelemes rendszerek hálózatra kapcsolása útjából, kezdett rendeződni ennek az ügyintézése, az embereket pedig érdekelte az új technológia.

Emberek a cég mögött

A cég alapításakor még szándékunkban állt többféle megújuló energiás technológiával foglalkozni, de mivel a napelemes üzletághoz értettünk legjobban és folyamatosan egyre több munkánk volt, soha nem volt időnk mással foglalkozni, örültünk, hogy menedzselni tudtuk a gyors növekedésünket. Később már tudatos döntés eredménye lett, hogy megmaradtunk a „kaptafánknál” azt csináltuk és tökéletesítettük, amiben már addig is jók voltunk. Így ma is a napelemes technológia az amivel foglalkozunk, de annak minden területével nagyon alaposan.
Previous slide
Next slide
Szeretjük amit csinálunk, ezt szerencsére érzik a partnereink, vevőink, alvállalkozóink is, mindenkivel az örömteli jó viszonyra törekszünk. Sok mai napelemes cégnek segítettünk az elindulásban, folyamatosan érezzük a figyelmet, igyekszünk jó úton haladni, mutatva az irányt másoknak is, hogy minél hamarabb, minél szélesebb körben terjedhessen el ez az igazán környezetbarát, szebb jövőt kínáló energiatermelési mód.

Tulajdonosok

Pusztai Jozsef Tiszta Energiak, Tiszta Energiák Kft.

Pusztai József

Villamosmérnök és műszaki menedzser felsőfokú végzettségem van. A VÁV Unionnál kezdtem (a főiskola végével párhuzamosan), ahol villamos elosztószekrényekkel foglalkoztunk. Dolgoztam ipari automatizálásban az AEG-nél, gyártómérnökként a TDK-nál, majd megtaláltam a napelemes ipart.

2001-től a TerraSolar Hungary Kft-nél dolgoztam, napelemes rendszerek tervezését, eladását, a kivitelezés menedzselését kellett végeznem a világ legkülönbözőbb pontjain (USA, Panama, Kína, Hong Kong, Ghána, Abu Dhabi, Dubai, Szaudi), amit álommunkának éreztem. Évekig csináltam is, míg aztán idősödve kicsit meg akartam állapodni. Ezen tudtam is eleget gondolkodni, mivel egy motorbaleset egy évig itthon tartott. Közben a hazai piac is nyiladozni kezdett, így 2009-ben elkezdtük csinálni két társammal a Tiszta Energiákat a 4. emeleten bérelt lakásomban. Rengeteg munka és áldozat árán a cég már a második évben kezdett képessé válni arra, hogy eltartson minket és a kollégák is kezdtek megérkezni. Azóta is lelkesen dolgozunk, én mint a cég egyik ügyvezetője és műszaki igazgatója.

mokry-tamas-tiszta-energiak

Mokry Tamás

Végzettségem szerint gazdasági agrármérnök, illetve a gazdálkodás és szervezéstudományok doktora. Már egyetemista koromban fontos volt számomra, hogy munkámmal jót tegyek a földnek és az embereknek ezért a biogazdálkodás felé fordultam és doktori disszertációmat is ebben a témában írtam.

Az egyetem után a Biokultúra Egyesület főtitkára voltam, majd gabonakereskedő barátaim elhívtak cégükhöz az UBM Kft-be, ahonnan az egyik tulajdonossal saját céget alapítottunk kimondottan biotermékek kereskedelmére, majd később gyártására az Eccofood Kft létrehozásával, aminek ügyvezetését is elláttam. A bio élelmiszer kereskedelem mellett egy natúr kozmetikum gyártó MLM céget, a Neways termékeit vezettem be a magyar piacra, s egy év alatt közel tíz ezer fős hálózatot építettem, aminek első hazai gyémántja is voltam. Mikor mélyebben átláttam az MLM rendszerek valódi lényegét abbahagytam a hálózatépítést és újra a hagyományos vállalkozások felé fordultam. Józsi barátom beszélt nekem először érdemben a napenergiában rejlő lehetőségekről. A beszélgetések hamar komolyra fordultak és összeraktuk egy cég megalapításának tervét, amihez megnyertük Gábor barátunkat, aki pénzügyi szakember. 8 év alatt egy kis albérletből milliárdos forgalmat meghaladó 30 fős céggé nőttünk, aminek az ügyvezetését és operatív irányítását a mai napig betöltjük. Örülök, hogy a gyors növekedés ellenére sikerült megőrizni a családi hangulatot a cégben, s ez visszatükröződik a munkánk iránti felelősségvállalásban is.

Nagy Gabor Imre Tiszta Energiak, Tiszta Energiák Kft.

Nagy Gábor Imre

A Corvinus Egyetemen szereztem egyetemi közgazdász diplomát számvitel szakirányon. Pénzügyi területen kezdtem el dolgozni egy kis könyvelő irodában, ahonnan egy ruhaipari multihoz a Berwin ruhagyárhoz kerültem controlling asszisztensnek, pár év múlva pedig controllerként végeztem a vezetői számviteli feladatokat.

Rövid ideig pénzügy igazgatóként is működtem. Itt tanultam meg, hogyan működik egy nagyobb szervezet, a mai napig nagyon érdekel a gazdasági szervezetek működése, úgy szakmailag mint emberileg. Családomban többen a bankszektorban dolgoznak és engem is inspiráltak ebbe az irányban de mindig is a reál szféra, a kézzel fogható társadalomnak értéket teremtő termékek és szolgáltatások iránt vonzódtam. A ruhaipari nehézségek miatt több gyárbezárást megéltem, amikor jött Józsi és Tomi megkeresése, hogy csináljunk egy napelemes vállalkozást közösen. Számomra ez nagy kihívás volt és szerencsére nem gondolkodtam sokat hanem belevágtam. Ezzel megszületett a Tiszta Energiák, egy a mai napig sikeresen működő gazdasági vállalkozás és egy jó közösség is egyben, nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményekre és várom az újabb tapasztalatokat.

Tagságaink

Mnnsz, Tiszta Energiák Kft.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

Magyarországon a legnagyobb szakmai szervezet, mely az akkreditált napelemes cégek gyűjtőhelye. A szövetség célja az ingyenes és demokratikus, mindenki számára korlátlanul rendelkezésre álló energia, a napenergia hasznosításának népszerűsítése, széleskörű elterjesztése!

Manap, Tiszta Energiák Kft.

MANAP - Magyar Napelem Iparági Egyesület

2010-ben alakult meg a MANAP Iparági Egyesület (MANAP), melyhez azóta a napelemes iparágban aktív cégek jelentős része csatlakozott. A MANAP alapvető célja, hogy a napelemes technológia által nyújtott zöld energia társadalmi és gazdasági hasznossága szempontjából méltó helyére kerüljön a magyar energiamixben. 

Images, Tiszta Energiák Kft.

MAKÉSZ

A MAKÉSZ a „MAGYAR Könnyűszerkezetépítők Szervezete” 2019 nyarától már a „Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás vállalatok Szövetsége”-ként működik. Célja a magyar piacon a megfelelő technológiát alkalmazó és a minőséget garantáló vállalkozások népszerűsítése, a megrendelők bizalmának erősítése.