Rólunk

Emberek a cég mögött

Cégünk 2009 júliusában alakult három fővel egy király-utcai lakásban, minimális tőkével a jelenlegi tulajdonosokkal. Akkoriban kezdett Magyarországon elindulni a lakossági piac, elhárultak az akadályok a napelemes rendszerek hálózatra kapcsolása útjából, kezdett rendeződni ennek az ügyintézése, az embereket pedig érdekelte az új technológia.

A szakmában 2001-től eltöltött évek és a külföldi napelemes tapasztalatok eredményeként nem jelentett problémát jó minőségben kivitelezni a napelemes rendszereket. Konkurencia sem igazán volt jelen még akkoriban, gyorsan híre ment a Tiszta Energiáknak, így folyamatosan volt munkánk, ekkor még lakossági méretekben. Projektenként vettük meg a napelemeket, invertert és tartószerkezetet, a keresett pénzt pedig visszaforgattuk.

A cég alapításakor még szándékunkban állt többféle megújuló energiás technológiával foglalkozni, de mivel a napelemes üzletághoz értettünk legjobban és folyamatosan egyre több munkánk volt, soha nem volt időnk mással foglalkozni, örültünk, hogy menedzselni tudtuk a gyors növekedésünket. Később már tudatos döntés eredménye lett, hogy megmaradtunk a „kaptafánknál” azt csináltuk és tökéletesítettük, amiben már addig is jók voltunk. Így ma is a napelemes technológia az amivel foglalkozunk, de annak minden területével nagyon alaposan.

2010-ben a ZBR-es pályázatok nagyobb lendületet adtak a cégnek, ekkor már új helyet kellett keresnünk. Kibéreltünk egy összesen 80nm-es helyet ahol az iroda és raktár is helyet kapott. Ekkor már 6 főre bővült a létszámunk.

2011-2012 újabb szintugrás volt, mert beindultak a KEOP pályázatok, amik felélesztették a céges és önkormányzati szektort is. A létszámunk 8+5 főre növekedett, alvállalkozókkal is dolgoztunk és Németországban is sok munkát vállaltunk, főleg tetőbe integrált több száz, esetenként ezer napelemes rendszereket kiviteleztünk, amelyek közül volt, amelyik építészeti díjat is kapott.

Újabb költözés, még nagyobb iroda, önálló 200nm-es raktár, a kezdeti pár milliós, pár tíz milliós forgalomról ekkorra már több száz milliósra növekedtünk. Elindítottuk a nagykereskedelmi tevékenységünket, mert ekkor már kezdtek megjelenni cégek, akik napelemeket is telepíteni szerettek volna.

2014 nyarán újra költöznünk kellett, 500nm raktárunk lett és 300nm iroda. A létszám 25 fő lett, a forgalom meghaladta a milliárdot. Elkezdtük kialakítani a különböző részlegeinket, „kis céges működésből” lassan átléptünk a nagyba.

2016 okozott egy kis megtorpanást, mert vége lett a hétéves EU-s támogatási ciklusnak, ebben az évben nem írtak ki pályázatokat. Válaszút elé kerültünk, mert az akkori létszámunkat egyáltalán nem indokolta a megszerezhető munkamennyiség. Eldönthettük, hogy megválunk a munkatársaink egy részétől, vagy bízunk a jövőben. Mi a második megoldást választottuk, megtartottunk mindenkit, ami jó döntésnek bizonyult, mert megmaradt a már képzett munkaerőnk, így készek voltunk a jelenlegi rengeteg munkára, ráadásul mi is bizonyíthattuk a lojalitásunkat a munkavállalóink felé. Ez szerencsére kölcsönös, ezt bizonyítja a cég életét végig jellemző nagyon kis munkatársi fluktuáció is.

2017-ben újra elindult a piac, megközelítettük a 2 milliárdos árbevételt. Ebben az évben új szegmens jelent meg a piacon, a talajra telepített naperőművek szegmense. Már korábbi években is épült néhány ilyen Magyarországon, de akkor még nem találtuk elég vonzónak ezt a piaci részt. 2017-ben ez megváltozott és elkezdtünk mi is bekapcsolódni az erőművek építésébe. A téma nem volt ismeretlen, mert Németországi munkáink között is szerepelt ilyenfajta kivitelezés és a Tiszta Energiák előtti időkben is láttunk már ilyesmit, szóval gyorsan belejöttünk és a korábbi jól prosperáló üzletágak mellett ez a téma is megerősödött nálunk.

Ma 2018-ban minden korábbi rekordunkat megdöntöttünk, a jelenlegi helyünkön is szűken férünk el a 40 fős létszámunkkal és a több, mint 300 milliós árukészletünkkel.

Szeretjük amit csinálunk, ezt szerencsére érzik a partnereink, vevőink, alvállalkozóink is, mindenkivel az örömteli jó viszonyra törekszünk. Sok mai napelemes cégnek segítettünk az elindulásban, folyamatosan érezzük a figyelmet, igyekszünk jó úton haladni, mutatva az irányt másoknak is, hogy minél hamarabb, minél szélesebb körben terjedhessen el ez az igazán környezetbarát, szebb jövőt kínáló energiatermelési mód.

Tulajdonosok

Pusztai József Villamos mérnök és műszaki menedzser felsőfokú végzettségem van. A VÁV Unionnál kezdtem (a főiskola végével párhuzamosan), ahol villamos elosztószekrényekkel foglalkoztunk. Dolgoztam ipari automatizálásban az AEG-nél, gyártómérnökként a TDK-nál, majd megtaláltam a napelemes ipart.

Tovább

2001-től a TerraSolar Hungary Kft-nél dolgoztam, napelemes rendszerek tervezését, eladását, a kivitelezés menedzselését kellett végeznem a világ legkülönbözőbb pontjain (USA, Panama, Kína, Hong Kong, Ghána, Abu Dhabi, Dubai, Szaudi), amit álommunkának éreztem. Évekig csináltam is, míg aztán idősödve kicsit meg akartam állapodni. Ezen tudtam is eleget gondolkodni, mivel egy motorbaleset egy évig itthon tartott. Közben a hazai piac is nyiladozni kezdett, így 2009-ben elkezdtük csinálni két társammal a Tiszta Energiákat a 4. emeleten bérelt lakásomban. Rengeteg munka és áldozat árán a cég már a második évben kezdett képessé válni arra, hogy eltartson minket és a kollégák is kezdtek megérkezni. Azóta is lelkesen dolgozunk, én mint a cég egyik ügyvezetője és műszaki igazgatója.

Dr. Mokry Tamás Végzettségem szerint gazdasági agrármérnök, illetve a gazdálkodás és szervezéstudományok doktora. Már egyetemista koromban fontos volt számomra, hogy munkámmal jót tegyek a földnek és az embereknek ezért a biogazdálkodás felé fordultam és doktori disszertációmat is ebben a témában írtam.

Tovább

Az egyetem után a Biokultúra Egyesület főtitkára voltam, majd gabonakereskedő barátaim elhívtak cégükhöz az UBM Kft-be, ahonnan az egyik tulajdonossal saját céget alapítottunk kimondottan biotermékek kereskedelmére, majd később gyártására az Eccofood Kft létrehozásával, aminek ügyvezetését is elláttam. A bio élelmiszer kereskedelem mellett egy natúr kozmetikum gyártó MLM céget, a Neways termékeit vezettem be a magyar piacra, s egy év alatt közel tíz ezer fős hálózatot építettem, aminek első hazai gyémántja is voltam. Mikor mélyebben átláttam az MLM rendszerek valódi lényegét abbahagytam a hálózatépítést és újra a hagyományos vállalkozások felé fordultam. Józsi barátom beszélt nekem először érdemben a napenergiában rejlő lehetőségekről. A beszélgetések hamar komolyra fordultak és összeraktuk egy cég megalapításának tervét, amihez megnyertük Gábor barátunkat, aki pénzügyi szakember. 8 év alatt egy kis albérletből milliárdos forgalmat meghaladó 30 fős céggé nőttünk, aminek az ügyvezetését és operatív irányítását a mai napig betöltjük. Örülök, hogy a gyors növekedés ellenére sikerült megőrizni a családi hangulatot a cégben, s ez visszatükröződik a munkánk iránti felelősségvállalásban is.

Nagy Gábor Imre A Corvinus Egyetemen szereztem egyetemi közgazdász diplomát számvitel szakirányon. Pénzügyi területen kezdtem el dolgozni egy kis könyvelő irodában, ahonnan egy ruhaipari multihoz a Berwin ruhagyárhoz kerültem controlling asszisztensnek, pár év múlva pedig controllerként végeztem a vezetői számviteli feladatokat.

Tovább

Rövid ideig pénzügy igazgatóként is működtem. Itt tanultam meg, hogyan működik egy nagyobb szervezet, a mai napig nagyon érdekel a gazdasági szervezetek működése, úgy szakmailag mint emberileg. Családomban többen a bankszektorban dolgoznak és engem is inspiráltak ebbe az irányban de mindig is a reál szféra, a kézzel fogható társadalomnak értéket teremtő termékek és szolgáltatások iránt vonzódtam. A ruhaipari nehézségek miatt több gyárbezárást megéltem, amikor jött Józsi és Tomi megkeresése, hogy csináljunk egy napelemes vállalkozást közösen. Számomra ez nagy kihívás volt és szerencsére nem gondolkodtam sokat hanem belevágtam. Ezzel megszületett a Tiszta Energiák, egy a mai napig sikeresen működő gazdasági vállalkozás és egy jó közösség is egyben, nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményekre és várom az újabb tapasztalatokat.

Céges bemutatkozó videó

A LONGi SOLAR szakmai napon cégvezetőink meséltek a cég múltjáról, jelenéről, jövőjéről

Üzleti Etikai Díjat nyert a Tiszta Energiák Kft.

Dr. Mokry Tamásnak, a Tiszta Energiák Kft. ügyvezetőjének Bálint Andrea, a...

Változások az MFB Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában!

Kimerült a csaknem 12,5 milliárd Ft-os Közép-magyarországi régiónak szánt...

Korunk energetikai sikersztorija a napelem

Kevés olyan terméket ismerünk, ami olyan tempójú fejlődést tudott...

1146 napelemet telepítettünk két budapesti fürdőbe!

A beruházásnak köszönhetően a Palatinus strandfürdőben...

Napelemes pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások számára

Egyszerűsített uniós napelemes pályázat 15 milliárd...

Kint vagyunk a SUNTECH amerikai oldalán. 

Nemrég itt járt nálunk a Suntech, és elhozták a jókívánságukat cégünk 10....

A kínai nagy gyárak jobbak, mint az európaiak!

A napelem gyártás minősége emelkedett – de nem minden üzemben A Berlini...

LONGI SOLAR új 5 GW-os gyárat adott át

A LONGI SOLAR megnyitotta új 5 GW napelem kapacitású gyárát A kínai napelem...

HUAWEI INVERTER SZAKMAI NAP március 4

HUAWEI INVERTER Szakmai nap A világ legnagyobb inverter gyártója bemutatja...

Fáradozásukat, munkájukat köszönöm! A cégüknek Boldog Békés Karácsonyt, a jövő...

Sikeresen szakmai nap a LONGi napelem gyártóval

Remekül sikerült a tegnapi LONGi szakmai napunk. Köszönjük azoknak akik...

Simon Lajos, Vác

Tisztelt Havasi Éva !  Így 1 év elteltével szeretném megköszönni Önnek és...

Szűcs András, Dáka

Üdvözlöm kedves Tünde! Minden rendben működik, várakozáson felül teljesít a...

Hirt Albert, Kisgyalán

Tegyenek be a weboldalon a lakossági referenciák közé. Nézegetve a térképet,...

Blazovits Zoltán, Körmend

Nagyon köszönöm az irányomban tanúsított becsületességet !!! / sajnos a mai...

Uhrin György, Csepel

Egy barátomat is érdekelné a rendszer, kit adhatok meg kontaktnak, akit lehet...

Pozsgai István, Százhalombatta

Tegnapi nap folyamán befejeződött a naperőmű rendszer kiépítése a házamnál. A...

Németh István, Diósd 

Családommal egy jól működő napkollektoros rendszert üzemeltetünk. Felmerült...

Tóth Lajos és Sárkány Athina, Pécs

Márciusban eldöntöttük, hogy napelemes rendszert telepíttetünk a családi...

Somogyi Ferenc, Sarkad

A telepítés 2018. május 23-án megtörtént. Ezúton szeretném megköszönni Önnek...

Jarács István, Érd

Az Önök árajánlata a legjobbak között volt, a saját szempontjaim szerint is....

Virágh Róbert, Dunakeszi

A Tiszta Energiák Kft.-vel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. A helyszíni...

Csávás Judit, Vecsés

Megbeszélt időpontok betartása, pontos tájékoztatás és segítőkészség. A...

Az S.M.S. konferencia napunk sikeresen zárult

A S.M.S. konferencia nap a legnagyobb szabású ilyen napelemes esemény volt...

Suntech – Maxim – SAJ szakmai konferencia

Suntech - Maxim - SAJ szakmai konferencia 2018. június 08., péntek...

GARDENEXPO 2018

Sikeresen zárult a GARDENEXPO-n való részvételünk, ahol elsősorban az...

CONSTRUMA 2018

A hétvégén véget ért a CONSTRUMA 2018as rendezvénye ahol cégünk is...

OTTHON MELEGE 2018 – információ

"Az NFSI ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Otthon Melege Program...

A Construma standon kint járt nálunk az RTL Klub, és Dr- Mokry...

Magyarország energetikai jövőjéről. Kerekasztalbeszélgetés

Részletek a 2018 márciusi kerekasztal beszélgetésből, Dr. Mokry...

Napelem parkok megvalósulása előadás

Napelem parkok megvalósulása Dr Mokry Tamás előadása a IX....

Hazai villamosenergia-portfólió az atomenergiától a napelemig

FÓKUSZBAN: ENERGETIKA FORRADALMA Hazai villamosenergia-portfólió...

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben

IX. Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben címmel kerül...

ÚJDONSÁG! – Megérkeztek a SUNTECH napelemek

Közel 20 éves tapasztalat, 80 ország, nemzetközi elismertség. Nálunk is kapható!

2018-as változások a Napelemes hitelekben

Újdonságok és változások Napelemes hitelekben, amikről mindenképpen tudnia kell.

- a kedvezményezett neve: Tiszta Energiák Kft. 
- a projekt címe: A Tiszta Energiák Kft. humán-erőforrás-fejlesztése munkahelyi képzések által
- a szerződött támogatás összege: 20.721.311 Ft
- a támogatás mértéke (%-ban): 100%
- a projekt tartalmának bemutatása:  célunk, hogy dolgozóink számára új szakmai és gyakorlati kompetenciákat, ismereteket biztosítsunk a hatékonyabb működés, színvonalasabb szolgáltatás  és szociális kapcsolataink fejlesztése érdekében.
- a projekt tervezett befejezési dátuma:2019.07.15. - 2021.03.31.
- projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00141