Napelem szerviz

A Tiszta Energiák Kft. 2009 óta végzi napelemes rendszerek tervezését, telepítését és szervizelését.
Az általunk képviselt gyártók hivatalos szervizpartnerei vagyunk, így rendelkezünk a megfelelő szervizjogosultságokkal és felszereléssel.

Miért van szükség a napelemes rendszerek szervizelésére?

A napelemes rendszereket 2-3 évtizedes élettartamra tervezik, ami nem kevés tekintve, hogy a napelemes rendszer ezalatt ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ez például óriási hőmérsékleti különbségeket jelent (-20-tól +70-80 fokig), mechanikai igénybevételt (szél, elmozduló jég, hó), UV sugárzást, szennyeződést, stb.
Az inverter és az AC oldali villanyszerelésre is igényel némi törődést. Az inverterek egyébként sem mindig bírják ki a 20-30 éves élettartamot, a szellőzésük is szennyeződhet, és a szokásos villanyszerelési kérdések is előkerülnek, mint földelés állapota, érintésvédelem, stb.
Egy megfelelő minőségű összetevőkből jól kiépített napelemes rendszer képes ellenállni az említett környezeti behatásoknak és a hosszú üzemidőnek, de mint minden technikai eszköz, az ilyen rendszerek is igényelnek némi odafigyelést.
Emellett vannak olyan rendszerek, ahol nem feltétlenül a legjobb minőségű alkatrészeket építették be és a kivitelezésbe is csúszhattak hibák. Ezekben az esetekben kiemelten fontos, hogy időben kiderüljenek a problémák, ezzel mérsékelve az ilyesmiből eredő károkat.

Hogyan néz ki a szerviztevékenység?

Többféle módon lehet hozzáállni a dologhoz:
Eseti javítások akkor, mikor már előállt a hiba, vagy hiba gyanúja merült fel. Ennek az előnye, hogy nincs folyamatos költsége, csak akkor kerül pénzbe, ha valóban meg kell javítani valamit. Hátránya, hogy esetleg későn derülnek ki a hibák, a nem megfelelő működés, ami hozamkiesést, vagy nagyobb károk keletkezését okozhatja.
Időszakos karbantartás. Ilyenkor egy szerződés keretében rendszeres időközönként ellenőrizzük a napelemes rendszert. Ennek van egy fix költsége, de korán kiderülnek és kijavításra kerülnek a hibák megelőzve a komolyabb kieséseket.
A fenti két megközelítést még tovább lehet cizellálni, komplett üzemeltetési szerződés kötésével, ami az időszakos karbantartás mellett a teljes meghibásodási kockázatot átadja az üzemeltetéssel egy éves díj ellenében.
Nagy vonalakban elmondható, hogy a kisebb rendszerek esetében jobban megérheti az eseti törődés, a nagyobb rendszerek esetében érdemesebb lehet karbantartási, vagy üzemeltetési szerződést kötni.

Egy felülvizsgálat során elvégzendő feladatok:
• napelemek szemrevételezése
• tartószerkezet szemrevételezése
• kábelezés szemrevételezése
• DC, AC csatlakozódobozok, kapcsolódobozok, a hozzájuk tartozó villamos készülékek szemrevételezése
• villamos kötések ellenőrzése (csak a hozzáférhetőek, napelemek le- és felszerelése csak külön igény esetén, külön díjazás ellenében!)
• a rendszer lemérése IEC62446 szerint
• a napelemek ellenőrzése hőkamerával, működés közben
• jegyzőkönyv készítése, küldése
• ajánlat a feltárt hibák kijavítására

Az eseti beavatkozások költsége a kiszállás, az ott töltött munkaórák és a felhasznált anyagok költségeinek összege.
A karbantartási, vagy üzemeltetési szerződések díjai a szerződéses időszak hosszától, a rendszer méretétől és a megrendelt szolgáltatásoktól függenek.
Amennyiben ilyesmi érdekli, keresse szervizes kollégánkat, aki a részletek tisztázása után ajánlatot ad!

A Tiszta Energiák Kft. 2009 óta működik sikeresen Magyarországon úgy, hogy csak napelemes tevékenységgel foglalkozik. Ez a napelemes rendszerek tervezését, telepítését, szervizelését jelenti.
A 2009-óta telepített és azóta is jól működő több, mint 1000 napelemes rendszer jól mutatja a munkánk minőségét. Kollégáink között többen 2000-2001-től dolgoznak az iparágban komoly nemzetközi tapasztalatokkal.
A szerviztevékenységhez rendelkezünk szervizjogosultságokkal, gyártói támogatással, és megfelelő felszereltséggel. Tudjuk, hogy mit és hogyan kell csinálni!

napelem szerviz Videó

Szervizábra Javított 1024x1024 1, Tiszta Energiák Kft.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.