Chat with us, powered by LiveChat
Keresés
Close this search box.

hálózati
csatlakozás

ELMÜ-ÉMÁSZ Engedélyzetési folyamat

Ügyfelünk megrendeli tőlünk a napelemes rendszert
Javasoljuk a koros és/vagy kétséges műszaki állapotban lévő mérőhely (pl. faszekrényes és/vagy épületen belül kialakított mérőhely) felülvizsgálatának és szabványosításának elvégzését regisztrált villanyszerelő segítségével. Az ELMŰ az engedélyeztetés során ezt elő is írhatja, illetve nem megfelelően kialakított mérőhely esetén megtagadhatja az oda-vissza mérő óra üzembe helyezését.
1.
Kiküldjük Önnek az engedélyeztetéshez szükséges kitöltendő nyomtatványokat
(adatbekérő lap, meghatalmazás, tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat)​
2.
Ügyfelünk Visszaküldi részünkre a teljes körűen kitöltött, aláírt, letanúzott dokumentumokat
Mindent jó minőségben, pdf formátumban, a fájl tartalmának megfelelő elnevezéssel kérünk elektronikusan megküldeni! A meghatalmazást és a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot eredetiben papír alapon is kérjük, mert a csatlakozási dokumentáció részeként be kell küldenünk az ELMŰ részére!
3.
Beküldjük az ELMŰ/ÉMÁSZ részére az igénybejelentést.
ELMŰ/ÉMÁSZ területen lehetőség van a napelemes igénnyel egyidejűleg villanyóra teljesítmény-bővítésre vonatkozó igényt is benyújtani. A bővítési igényt az adatbekérő lapon kérjük jelezni!
4.
Az igénybejelentést követő 30 napon belül az ELMŰ-ÉMÁSZ műszaki-gazdasági tájékoztatót küld, melyben leírja a napelemes rendszer csatlakoztatásának feltételeit és költségeit.
Amennyiben a csatlakozási helyen 48 A-nél nagyobb az összes igényelt teljesítmény, úgy az ELMŰ egy 36.830 Ft-os költséget számol fel az óracseréért. Teljesítménybővítés vagy rendszerhasználói tulajdonú csatlakozó vezeték esetén, illetve ha kétség merül fel a mérőhely szabványosságát illetően, az ELMŰ kérheti regisztrált villanyszerelő nyilatkozatát arról, hogy a mérőhely szabványos. A villanyszerelő felkeresése és a munka megrendelése ügyfelünk feladata. Ha ez megtörtént, kérjük, küldje meg részünkre a nyilatkozatot elektronikusan!
5.
Beküldjük a csatlakozási dokumentációt
A dokumentációt elektronikusan is feltöltjük az ELMŰ-ÉMÁSZ microsite-ján, papír alapon az eredeti aláírt dokumentumokkal is beküldjük postai úton, valamint e-mailben megküldjük Ügyfelünknek is.
6.
A csatlakozási dokumentációt az ELMŰ-ÉMÁSZ 30 napon belül elbírálja, és megküldi a jóváhagyást.
7.
Készre jelentjük a rendszert.
A készre jelentés feltételei: 1. a csatlakozási jóváhagyás beérkezett, 2. a rendszer telepítve legyen, 3. meglegyen nálunk a villanyszerelő nyilatkozata, amennyiben az MGT-ben ezt kérte az ELMŰ.
8.
Az ELMŰ kiküldi Önnek az új szerződéseket. Amennyiben az MGT-ben fizetési kötelezettséget írtak elő, úgy azt előbb be kell fizetnie az ELMŰ részére, és csak azután kapja meg az új szerződéseket.
Az ügymenetet felgyorsíthatja azzal, ha az Önhöz legközelebbi ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfélszolgálaton személyesen végzi el a befizetést és a szerződések kikérését. Ehhez vigye magával a bankkártyáját és az általunk küldött készre jelentési jegyzőkönyvet!
9.
Az aláírt új szerződéseket visszaküldi az ELMŰ-ÉMÁSZ részére.
Ide kell valami szöveg, különben összecsúszik az alatta lévő kártyával!
10.
Az ELMŰ időpontot egyeztet Önnel az ad-vesz mérő felszereléséhez/beprogramozásához
11.
A megadott időpontban az ELMŰ lecseréli / felprogramozza az oda-viszza mérő órát, a rendszert ezután be lehet kapcsolni.
Kérjük, értesítsen minket, ha ez megtörtént, hogy lezárhassuk a projektet!
12.

letölthető dokumentumok