Világgazdaság interjú Mokry Tamással: Egyre több céget terelnek napelemes menekülőútra az egekbe szökő energiaárak

A vállalkozások többsége az áramvásárlási szerződéseik kifutásával szembesül az energiapiaci hullámvasút buktatóival. Az extrém drágulás miatt egyre több cég vált napelemes rendszerre: még úgyis megtérül három-öt éven belül a beruházás, hogy időközben a napelemek ára is felment 50 százalékkal.

Bár jó ideje tudjuk, hogy fel kell készülnünk a magas energiaárak időszakára, minden előzetes várakozást felülmúlt, hogy az év végén már a 350-360 euró/megawattórás sávba lépett az árampiac – jelezte a VG-nek Mokry Tamás, a Tiszta Energiák Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Nem érdemes számítani az árrobbanás előtti 40-50 euró körüli szint visszatérésére, de a mostani, tartósan 200 euró feletti ár sem reális.

Olvassa el a teljes cikket a CÉGVILÁG honlapján.

Vegvilag Interju, Tiszta Energiák Kft.

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

Napelem telepítés vélemények

Napenergia Plusz Program!

Önt is érdekli az új pályázat?

A Napenergia Plusz Program keretein belül az állam 75 milliárd forinttal járul hozzá a napelemek telepítéséhez és a megtermelt energia tárolásához

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

20+1 dolog

amit mindenképpen

tudnod kell,

mielőtt

napelemet

veszel.

TöltsD le ingyenes brossúránkat!

.