Keresés
Close this search box.

Napelem hatásfok növelés – Átütő eredmény

Komoly áttörés a Longi Napelem hatásfok növelési törekvéseiben

napelem hatásfok növelés

A napelem piaci szereplőinek legfőbb célja, a napelem hatásfok növelés. Ez azt jelenti, hogy minden gyártó azon dolgozik, hogy a napelemek minél nagyobb energiát tudjanak leadni. A Longi most átütő eredményeket ért el ezen a téren.

Hivatalosan is megerősítették a Longi napelem hatásfok növelési eredményeit

Meghozták az eredményt a Longi napelem hatásfok növelési törekvései. A Longi 26,12 százalékos hatásfokot ért el a galliummal adalékolt p-típusú, M/-os lapkás (wafer), többátmenetes (heterojunction) napelemmel, ami iparági szinten magas értéknek számít.

A napelem emellett 750,2 mV nyitott áramköri feszültséget, 11 271 mA rövidzárlati áramot és 84,76 % kitöltési tényezőt ért el. Az eredményt a németországi Hamelinben működő Napenergia Kutatóintézet (ISFH) erősítette meg. A napelem emellett 750,2 mV nyitott áramköri feszültséget, 11 271 mA rövidzárlati áramot és 84,76 % kitöltési tényezőt ért el. Az eredményt a németországi Hamelinben működő Napenergia Kutatóintézet (ISFH) erősítette meg.

napelem hatásfok növelés

Míg az egyátmenetes napelem a fény spektrumnak egy sávjából tudja csak az energiát árammá alakítani, addig a többátmenetes napelem, szélesebb spektrumot tud átalakítani, így a hatásfok is szélesebb.

A legfőbb cél a napelemek hatásfok növelése

A Longi idén már végzett méréseket a napelem hatásfok növelésével kapcsolatban, 2022 márciusában ugyanazon napelem esetében még csak 25,47%-os volt a hatákonysági ráta. A napelemgyártó cég szerint a napelem hatásfok növekedés a passziválási folyamat javulásának volt köszönhető, de további részleteket nem közölt. A kínai modulgyártó 2021 júliusában egy n-típusú többátmenetes cella esetében is 26,5 százalékos, a p-típusú Topcon napelem esetében pedig 25,19 százalékos hatásfokot ért el. 2021 júniusában 25,21 százalékos hatékonyságot regisztrált egy n-típusú Topcon terméknél.

Megosztás:

Iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

Kapcsolódó bejegyzések

LONGi NYEREMÉNYSZABÁLYZAT

NYEREMÉNYSZABÁLYZATA Tiszta Energiák Kft. kvízjátékot hirdet. A játék elnevezése: „3 helyes válasz=100.000Ft”  A játékban való részvétel feltételei:A játékban minden olyan, cselekvőképes, felnőtt korú magyar állampolgár

Tovább olvasom »

Napelem telepítés vélemények